19 липня 2023, 19:49

Путін, ударивши по зерну у порту України, розлютив Ердогана – "відповідь" неминуча

Ракетний удар по зерносховищу в українському Чорноморську матиме для Росії дуже неприємні наслідки, впевнений Ель Мюрид.

Путін, ударивши по зерну у порту України, розлютив Ердогана – "відповідь" неминуча

У ніч на 19 липня російська армія вдарила по зерносховищу в українському Чорноморську, знищивши близько 60 тисяч тонн зерна. Це було дуже необдумане емоційне рішення Москви.

Про це у своєму блозі пише російський військовий і політичний аналітик Анатолій Несміян (Ель Мюрид).

Ударом по порту росіяни "відсвяткували" закінчення зернової угоди, на якій самі ж поставили хрест. Знищуючи українське зерно, вони також убезпечують себе від того, що угоду буде продовжено вже без РФ, наприклад, з конвоєм у вигляді військових кораблів Туреччини. Вступати у прямий військовий конфлікт з Анкарою Москва не ризикне.

Проте проблеми з Туреччиною у Росії посилюватимуться, упевнений Мюрид.

"У Кремля є специфічна особливість планування: він ніколи не передбачає план "Б", якщо щось піде не так. А у цьому випадку багато що може піти не так, фактично знищення зерна - це удар не тільки по Києву, а й по кишені Туреччини, яка заробляє на угоді", - розповів російський експерт.

Він упевнений, що Анкара не залишить без відповіді такий удар росіян по їхніх фінансових і геополітичних інтересах. Кремлю варто очікувати дуже неприємної "відповіді".

"У Туреччини можливостей багато та крім прямої відповіді щодо новоросійських терміналів. Це і Сирія, і Лівія, і Закавказзя, і Середня Азія. Та й у Поволжі турецький вплив досить великий", - розповів блогер РФ.

Раніше в ОП пояснили відмову РФ від зернової угоди.

Ми також писали, що РФ погрожує топити судна, що прямують в Україну.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


Автор: Эль Мюрид

Останні новини