16 серпня 2023, 21:37

"Стійке дежавю", – Коваленко прогнозує швидке повторення Харківської операції

Військовий експерт Олександр Коваленко очікує обвалення російського фронту, як під час звільнення Харківщини.

"Стійке дежавю", – Коваленко прогнозує швидке повторення Харківської операції

Ситуація на фронті складається не найприємнішим чином для окупантів. Незабаром можливе каскадне обвалення російської оборони подібне до того, що спостерігалося восени 2022 року під час Харківської операції.

Про це ввечері 16 серпня повідомив відомий військовий експерт Олександр Коваленко.

Раніше він звернув увагу на зростання втрат російською армією танків (108 одиниць) і бойових бронемашин (175 одиниць) за половину серпня. Динаміка, з його слів, вказує на те, що гряде важливий етап українського контрнаступу.

"Половина серпня минула, а показники знищених російських танків і ББМ демонструють цікаву динаміку. Про що вони говорять? Вони говорять про зближення з другою лінією оборони та розширення плацдарму", - розповів експерт.

На якій конкретно ділянці фронту у росіян великі проблеми, він не уточнив. Однак Коваленко очікує швидкого каскадного обвалення російської оборони.

"Є стійке відчуття, що у короткостроковій перспективі ми з вами відчуємо стійке дежавю Харківської операції. Спостерігаємо", - повідомив військовий аналітик.



Зазначимо, що наразі ЗСУ прорвали першу лінію оборони РФ як мінімум у трьох місцях Південного фронту. Днями було звільнено село Урожайне, яке потенційно відкриває ЗСУ дорогу до Маріуполя.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що у Z-політолога Маркова "бомбить" через успіх ЗСУ.

Ми також писали, що Україна задіяла у контрнаступі потужний резерв із західною технікою.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини