15 вересня 2023, 10:43

Ізраїль зірвав важливі для Путіна домовленості, після цього диктатора прорвало – Латиніна

Посилення антисемітської риторики Володимира Путіна викликане образою на Ізраїль, вважає Юлія Латиніна.

Останнім часом диктатор РФ Володимир Путін зробив низку кричущих антисемітських заяв. Це його реакція на зрив Ізраїлем важливих для нього домовленостей.

Таку теорію висловила в ефірі свого YouTube-каналу російська опозиційна журналістка Юлія Латиніна 14 вересня.

Спочатку Путін публічно заявив, що "західні куратори поставили на чолі України етнічного єврея Зеленського, щоб прикривати героїзацію на*їзму". Після цього він, коментуючи втечу до Ізраїлю олігарха Анатолія Чубайса, назвав його "Мойшею Ізраїлевичем".

За словами Латиніної, загострення антисемітизму Путіна викликане, по-перше, його ментальними проблемами, а по-друге, образою на Ізраїль. На її думку, ізраїльтяни зірвали дуже важливу для диктатора угоду з постачання в Іран винищувачів "Су-35".

"Я розумію, що дах у нього їде. Але те, що він ніс про Мойшу, Ізраїль тощо... У мене є гіпотеза... Вона полягає у тому, що Путін домовився з Іраном про якісь угоди, очевидно, про постачання літаків, а Ізраїль не просто зірвав ці угоди, а сказали: "Нічого у тебе не вийде, ми там усе роздовбаємо". До того ж це сказано було прямим текстом на пресконференції начальником МОССАД, який надзвичайно рідко дає пресконференції та людина непублічна. Ось після цього Путіна щодо Мойші Ізраїлевича і прорвало", - пояснила російська журналістка.

Ще у липні 2023 року з'явилася інформація про те, що Росія не виконує контракт із постачання "Су-35" до Ірану. Гроші росіяни отримали, а ось із відправленням винищувачів виникли проблеми, що викликало невдоволення Тегерану.

Раніше в Ізраїлі провели опитування щодо надання систем ППО Україні.

Ми також писали, що спецслужби Ізраїлю висунули РФ вимогу, пов'язану з Україною.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Останні новини