26 грудня 2023, 11:21

Назвала Путіна шизофреніком – відправили до психлікарні: Невзоров про розквіт каральної психіатрії у РФ

Путін вирішив активно застосовувати улюблений метод радянського режиму – каральну психіатрію, яка передбачає перетворення інакомислячих на "овочі".

Назвала Путіна шизофреніком – відправили до психлікарні: Невзоров про розквіт каральної психіатрії у РФ

Путінський режим дістав із радянських антресолей валізу зі старим тортурним інструментом під назвою "каральна психіатрія" та випробовує всілякі "лійки, кліщики, пальцеломки й інше".

Про це заявив російський опозиційний публіцист і військово-політичний оглядач Олександр Невзоров, спираючись на конкретні факти.

Днями петербурженку маркетолога Вікторію Петрову, яка публічно назвала Путіна шизофреніком, а війну з Україною - злочином, відправили на примусове лікування до психіатричної лікарні. "На вимогу прокуратури на півроку вона приречена на всілякі болісні процедури, побої та приниження у найсуворішому відділенні так званого "Скворечника", тобто у лікарні Скворцова-Степанова, хоча весь масив медичної документації свідчить про те, що ця людина не просто притомна, а й абсолютно здорова", - зазначив експерт.

За словами Невзорова, каральна психіатрія завжди була улюбленим інструментом КДБ і радянського режиму. Ті дисиденти, які увійшли в історію та є хрестоматійними персонажами, - це, напевно, тільки 20-та частина всіх ворогів радянської влади пізнього періоду. Решту ж інакомислячих система перетворювала на безмовні "овочі", що спливають слиною та навіть не пам'ятали своїх імен. Робилося це швидко та просто, оскільки фармакологія та різні процедури дозволяють повністю обидіотити людину всього за пару місяців.

"Сьогодні Кремль теж зметикував, що метушні там із Кара-Мурзою, Навальним й іншими можна було б уникнути за допомогою посилених доз хлорпромазинів. І тоді ці викривачі не штовхали б із катівень свої героїчні промови, а тихо б капали слиною собі на тапки", - пояснив Невзоров.

Ще у червні у Держдумі РФ підготували підґрунтя для цього, ухваливши поправки до закону про психіатричну допомогу та заборонивши будь-який незалежний контроль за методами лікування, тому тепер режим абсолютно спокійно може перетворювати будь-яких незгодних на сумні огірки, зайняті тільки підрахунком своїх пухирців, підкреслив аналітик.

Крім сміливої петербурженки, до психлікарні загримів шаман-опозиціонер з Якутії Олександр Габишев, який хотів вигнати "кривавого демона Путіна" з Росії. Лави "ненормальних" поповнили також Сергій Колін (за спробу вступити в Легіон "Свобода Росії"), Олексій Ножкін (за пост "Вконтакте" про обстріл театру у Маріуполі), доктор наук Сергій Абрамов (за переказ невеликого доната для ЗСУ).

"На перший погляд здається, що це небагато для збожеволілого величезного монстра на ім'я "Росія", - прокоментував Невзоров. - Але зрозумійте: зараз відбувається тільки освоєння цього тортурного інструменту. Звичайно, чекістам потрібен час. Вони зовсім не такі кмітливі, як їх зображує кінематограф. І не слід забувати, що поки що у Росії спостерігається дефіцит людського матеріалу, на якому цей інструмент можна було б застосувати, оскільки внутрішній опір путінізму дуже яскравий, але дуже малий".

Раніше Олександр Невзоров заявив, що "будівля кошмару Путіна" може завалитися від якого-небудь подиху: "Істеричне цькування Акуніна - це великий прокол Кремля".

Нагадаємо, у Москві за "фейки" про ЗС РФ засудили до 8 років колонії сценариста "Бумера" Івана Вирипаєва.

Також у Москві скасували презентацію книги Асі Казанцевої "Звідки беруться діти": хтось написав донос.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Александр Невзоров

Останні новини