7 лютого 2024, 11:46

Росія на кордоні з Харківщиною розгорнула Сили особливого призначення: в ІС вказали головну мету ворога

Машовець переконаний, що ЗС РФ готуються на кордоні Білгородщини та Харківщини не до наступу, а до оборони.

Росія на кордоні з Харківщиною розгорнула Сили особливого призначення: в ІС вказали головну мету ворога

Військовий аналітик групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" про те, що російські військові підтягли до кордону з Україною у районі Грайворона та Шебекиного сили та техніку зі 116-ї окремої бригади особливих призначень Росгвардії.

Згідно з його даними, російські військові перемістилися у Бєлгородську область з окупованих територій Донецької області України. Вони прибули з трьома батальйонами зі складу 900-го і 902-го полків оперативного призначення, а також із гаубичним артилерійським дивізіоном, двома мінометними батареями та батареєю протитанкових ракетних комплексів.

Також Машовець повідомив, що у Бєлгородській області спеціально для вищевказаних підрозділів РФ було підготовлено 25 опорних пунктів, укріплені позиції та спостережні пункти.

На його думку, бригада Росгвардіі була сформована 2023 року спеціально для проведення "стабілізаційних дій" у Донецькій області, а переміщення частини її сил у Бєлгородську область спричинене серйозною та незвичайною причиною.

Машовець запропонував своїм підписникам подумати про мету зміцнення кордону противником і розміщення там збройних сил, які, як він вважає, не призначені для наступу у бік Харківщини.

До речі, Костянтин Машовець раніше вже висловлював думку, що російські військові на кордоні з Харківською областю готуються не для наступу, а для оборони.

Раніше у британському виданні The Telegraph вийшла стаття про "готовність України до наступу Росії під Харковом", було вказано навіть можливу дату - 15 січня.

Автор: Сеть

Останні новини