14 травня 2024, 10:08

Машовець про бої на Півночі Харківщини: "Операція росіян почала гальмуватися – темпи падають, втрати зростають"

Костянтин Машовець прогнозує активізацію противника на іншій ділянці фронту у Харківській області – під Куп'янськом.

Машовець про бої на Півночі Харківщини: "Операція росіян почала гальмуватися – темпи падають, втрати зростають"

Операція російських окупантів на Харківському операційному напрямку почала гальмуватися, пише у своєму ТГ-каналі Костянтин Машовець, учасник АТО, український військовий оглядач групи "Інформаційний спротив".

За його словами, темпи просування ЗС РФ знижуються, а втрати зростають. Водночас аналітик зазначає, що уповільнення темпу руху російських загарбників територією Харківщини може бути тимчасовим.

"Просування противника за 13 травня, на відміну від попередньої доби, явно відчутно менше. Ну воно й не дивно, якщо ЗСУ почали активно "реагувати" (зокрема власними додатковими силами та засобами, чого, мені здається, противник і домагався насправді), то йому рано чи пізно доводиться зупинятися, нехай тимчасово", - пише він.

Машовець також зазначає, що розраховував на більш розумні дії російського командування.

"Ідея "спалити" значну частину резервів ГВ "Північ" у прикордонні навіть з метою захопити Вовчанськ вельми сумнівна", - зазначає він.

Що стосується подальшого розвитку подій, то Машовець прогнозує активізацію ЗС РФ на Куп'янському напрямку, оскільки наступ на Вовчанськ здатний створити складнощі Силам оборони України під Куп'янськом.

"Але не факт, що створити складнощі для ЗСУ росіянам у підсумку вдасться", - додав аналітик.

Нагадаємо, аналітики з ISW розповіли, хто винен у тому, що ЗС РФ просуваються у районі Вовчанська.

Як раніше повідомлялося, у Харківській області ЗС РФ намагалися прорватися у Липці, але не змогли цього зробити через опір українських захисників.

Також ми писали, що люди масово стали виїжджати з Вовчанська, побоюючись повторної окупації з боку РФ.

Автор: Сеть

Останні новини