5 червня 2024, 15:52

Швець розповів, якою дією окупанти "вистрілили собі у голову", полегшивши ЗСУ завдання вибивання їх з України

Екс-розвідник Юрій Швець переконаний, що наступ на Харківщині є великим промахом російської армії.

Швець розповів, якою дією окупанти "вистрілили собі у голову", полегшивши ЗСУ завдання вибивання їх з України

Жодного сенсу у наступі російських окупантів на Харківському напрямку не було, оскільки й так було зрозуміло, що з приходом військової допомоги від союзників Сили оборони зможуть швидко повернути тимчасово захоплені території назад, повідомив Юрій Швець. Військовий експерт переконаний, що погано створена свого часу українською стороною лінія оборони на Харківщині зіграє злий жарт із ворогом і допоможе ЗСУ швидко відтіснити росіян на їхні колишні позиції.

Думку Юрія Швеця про ситуацію на Харківщині можна дізнатися з відео на каналі YouTube.

Аналітик процитував військового експерта з Литви, який, на його думку, чітко сформулював суть того, що відбувається на Харківщині: "Вчора по телебаченню Латвії виступив позафракційний депутат на прізвище Раєв. Він одночасно є військовим експертом, і ось, з моєї точки зору, він сформулював найкоротше та найточніше те, що відбулося буквально за останні кілька тижнів з 10 травня, починаючи з наступу росіян у Харківській області. Звучить це так: російська армія "вистрілила собі у ногу" під час наступу на Харків". У перекладі на мову колишнього Радянського Союзу можна сказати, що "вистрілила собі уголову", тобто надії були на одне, а вийшло зовсім протилежне (відгребли по повній програмі)".

"Росія ставила перед собою цілі та досягла якихось тактичних успіхів: захопила кілька населених пунктів, якусь кількість квадратних кілометрів. Тепер цей успіх може бути легко перекинутий і ліквідований, щойно керівництво ЗСУ розбереться з потоками боєкомплектів, які зараз у великій кількості надходять від США та інших союзників, то одразу ж цих окупантів із захоплених земель і попруть", - підкреслив Юрій Швець.

При цьому військовий експерт зазначив: "З одного боку, погано, що першу та другу лінію оборони для ЗСУ не побудували, але оскільки тепер у тих погано виритих укріпленнях перебувають росіяни, та довго їм там перебувати не доведеться, то це полегшить ЗСУ завдання вибивання їх із території України, тож успіх їхній тактичний і тимчасовий".



Автор: Юрий Швец

Останні новини