8 червня 2024, 18:23

Яковина назвав єдину країну, яка прийде на допомогу Литві, якщо Путін спробує її захопити

Журналіст Іван Яковина вважає, що для країн Балтії при приході Трампа до влади ситуація складеться патова.

Яковина назвав єдину країну, яка прийде на допомогу Литві, якщо Путін спробує її захопити

США не братимуть участі у порятунку країн Балтії, коли Путін на них нападе, якщо президентом буде Трамп, заявив Іван Яковина. Журналіст припустив, що Путін усе поверне так, наче напала не Росія, а Білорусь, але при цьому виступить "миротворцем", закликаючи учасників конфлікту домовлятися. Єдина країна, яка зможе та буде рятувати Литву, Латвію й Естонію від захоплення росіянами, це Польща.

Думку Івана Яковини можна дізнатися з відео на каналі YouTube.

Політичний оглядач розповів, хто є гарантом безпеки Китаю: "Напад на країну НАТО - це страшнувато, тому я майже впевнений, що це буде обставлено спочатку як конфлікт між Білоруссю та Литвою. У Китаю є свій "ручний божевільний": це Кім Чен Ин. І Китай може з його допомогою тиснути на Японію, на Південну Корею, на американців. Він кричатиме, що ось у мене "божевільний" з ядерною бомбою та тільки я, Китай, можу його вгамувати, тому, якщо ви не виконаєте мої китайські вимоги, то цей "психопат" почне по вас стріляти ядерними ракетами".

При цьому журналіст пояснив, у чому зараз схожі позиції Китаю та РФ: "Такий самий свій "ручний божевільний" з'явився зараз у Путіна: це Лукашенко. Путін йому, як ви знаєте, передав ядерну зброю, щоб цей "божевільний" був із ядерною бомбою. На мій погляд, це дуже завбачливе рішення, тому що, якби його не ухвалили, найімовірніше, Лукашенка знесли б уже якісь натовські війська".

У разі удару, нанесеного з Білорусі по Литві, наприклад, Росія скаже: "Який кошмар, ми проти війни, та нас там немає. Дуже шкода, що так сталося. Ми за мир. Ми пропонуємо Білорусі та Литві домовитися, але якщо НАТО полізе на Білорусь, то ми як союзники будемо змушені відповісти ударом по країнах НАТО". На допомогу Литві по землі зможе прийти тільки польська армія, якщо не брати до уваги латвійську, але вона невелика, та її можна у розрахунок навіть не брати", - підсумував Іван Яковина.


Автор: Иван Яковина

Останні новини