28 червня 2024, 11:58

Російські окупанти спробували відкрити ще один фронт на півночі Харківської області – Коваленко

Загарбники зі ЗС РФ планували через Сотницький Козачок вийти на Золочів, який є логістичною артерією до Харкова.

Російські окупанти спробували відкрити ще один фронт на півночі Харківської області – Коваленко

Російські військові злочинці спробували відкрити ще один фронт на півночі Харківщини, для цього вони активізувалися у районі села Сотницький Козачок Золочівського району, заявив військовий оглядач Олександр Коваленко в огляді на Oboz.ua.

За його даними, Сотницький Козачок знаходиться майже на самому кордоні з Російською Федерацією та є зараз "сірою зоною".

Коваленко проаналізував, чому ЗС РФ обрали напрям на Золочів, а не Козачу Лопань.

"Однією з локацій активності росіян був Сотницький Козачок. Навіщо? Відповідь проста: напрям на Золочів. Може бути загроза для Золочева, який є логістичною артерією до Харкова та не лише до Харкова", - наголосив оглядач.

Водночас, за словами Коваленка, навіть за такого варіанту росіяни на цьому напрямі зіштовхнулися з проблемами.

"Для них тут теж було дуже багато несподіванок. Російські окупанти все ж таки спробували відкрити ще один фронт, але їм від цього стало боляче", - резюмував він.

Нагадаємо, росіяни провалили операцію по деблокаді своїх товаришів по службі, які "застрягли" на Агрегатному заводі у Вовчанську.

Раніше в ОСГВ "Хортиця" повідомили, що РФ намагається відвести свої підрозділи з-під Вовчанська через часткову втрату ними боєздатності.

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини