1 липня 2024, 07:25

Загадкові аеростати з вантажем рухаються у бік Криму: Коваленко виклав у Мережу кадри

Підписники повідомляють про те, що у напрямку Криму рухаються величезні повітряні кулі з якимось "вантажем" на підвісах.

Загадкові аеростати з вантажем рухаються у бік Криму: Коваленко виклав у Мережу кадри

Підписники повідомляють про те, що у напрямку Криму рухаються величезні повітряні кулі з якимось "вантажем" на підвісах. Жителі Криму поки не можуть назвати точну кількість таких аеростатів, але вони рухаються в ешелонах на висоті від 6 до 20 км.

Про це сьогодні, 1 липня, написав на своїй сторінці у соцмережі військовий експерт Олександр Коваленко.

Він поки не береться судити про те, яку функцію можуть виконувати ці аеростати, проте закликає літаки бути напоготові й уникати польотів у тому місці, де ці кулі.

Не виключено, що окупаційна влада не попередила авіацію про нові об'єкти у небі. Також не виключено, що ворожа система ППО може їх прийняти за якусь військову ціль.

Інформацію про аеростати у Криму поки ще ніхто не коментував, крім Коваленка.

Однак у ніч на 1 липня в анексованому Криму було голосно. Паблік "Кримський вітер" повідомляє про "хлопки" у районі Щолкіне. Місцеві жителі запевняють, що з боку України запустили дві ракети. Одну нібито вдалося збити, а друга завдала удару. Не виключено, що метою могла стати радіолокаційна станція у Мисовому.

Після прильоту у той бік виїхала швидка допомога та пожежники. А у Мережі публікували кадри пожежі у районі Щолкіне.

Нагадаємо, за словами Зеленського, Україні необхідні не тільки системи ППО, а й шляхи вирішення того, як знищувати ворожу авіацію на російських аеродромах.

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини