1 липня 2024, 16:13

Сазонов розповів про ситуацію біля Часова Яру те, чого не повідомляють в офіційних зведеннях

Доброволець ЗСУ Кирило Сазонов пояснив, що насправді ховається за сухим зведенням Генштабу ЗСУ щодо найгарячіших точок фронту – Часового Яру та Торецька.

Сазонов розповів про ситуацію біля Часова Яру те, чого не повідомляють в офіційних зведеннях

Кирило Сазонов розкрив правду про те, що насправді відбувається зараз біля Часовв Яру та Торецька: "Двадцять п'ять штурмів на Часів Яр за минулу добу. ОСУВ "Хортиця" зводить повідомлення у загальне зведення. Це тільки район Часова Яру 25. Торецьк і околиці рахуємо окремо. У добі 24 години. Штурм - це не 15 хвилин, тобто зрозуміло, чому наші повідомлення про ситуацію на цій ділянці останній тиждень-два закінчуються традиційним "зараз йде бій"".

Про це Кирило Сазонов повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Усі ці штурми в обов'язковому порядку підтримує ворожа арта та дрони, ну й авіація, звісно. За добу 19 авіаударів. 9 КАБів. Тільки по Часику та нашим позиціям поруч. Не забувайте про те, що постійно під ударами залишаються Костянтинівка, Покровськ, Дружківка, Краматорськ і Слов'янськ. Штурмують дуже активно", - повідомив боєць ЗСУ.

При цьому Кирило Сазонов також озвучив позицію українських військовослужбовців щодо того, що відбувається: "Тепер про те, що робимо ми. Нічого сенсаційного. Бійці тримають позиції. Арта та міномети намагаються максимально вибивати наступаючих кацапів на підходах у зоні ураження. За добу продано квитків на концерт Кобзона 68. "Трьохсотих" 127 особин. Це тільки підтверджених із відеофіксацією. Один полонений - не цікавий".

"Відмінно працює арта й екіпажі дронів: за цю добу знищили 7 бліндажів і складів із б\к. Оскільки частина моїх хлопців зараз працюють на Нью-Йорку, намагаюся відстежувати ситуацію і там. Але занадто багато постійних змін, дуже жорсткі бої, на поточний момент нічого писати не буду, почекаю ранку. Є враження, що туди змістили акцент щодо обстрілів і штурмів. По Часів Яру все відбили, ніде не просіли. Український Часів Яр в українському Донбасі наш", - підсумував Кирило Сазонов.

Автор: Кирилл Сазонов

Останні новини