2 липня 2024, 11:59

Навіщо "кадировці" завітали на фронт до Харківської області: Коваленко звернув увагу на важливий нюанс

Експерт переконаний, що під Харків перекинули не тих "кадировців", що знімають "тіктоки", а тих, яких посилають на штурми.

Військовий оглядач групи Олександр Коваленко ("Злий Одесит") звернув увагу на той факт, що російське командування перекинуло на Північ Харківської області "кадировців", але не тих, яких українці з сарказмом називають "тікток-військами", передає Oboz.ua.

Аналітик оцінив, для чого цих "кадировців" могли відправити саме на Харківщину та до району Вовчанська.

"У районі Вовчанська з'явилися дуже цікаві підрозділи з характерною зовнішністю й акцентом: під'їхали "кадировці", причому це не ті, що знімають "тіктоки", а "кадировці", які вирушають як м'ясо на штурми у форматі банального фаршу...

Можливо, найближчими днями ми бачитимемо вже "200-х", "300-х" і "400-х" "кадировців" саме на цьому плацдармі", - припустив він.

На його думку, командування ЗС РФ, найімовірніше, розраховують, що саме війська кадировських підрозділів "Ахмат" зможуть щось змінити на цій ділянці фронту. У них справді є переваги порівняно зі звичайними військами РФ, але водночас, вважає Коваленко, вони зможуть тут принципово вплинути на ситуацію.

"Кадировці" можуть професійно виконувати дві речі: знімати "тиктоки" та, друге, - знущатися з самих росіян", - іронічно зазначив Коваленко.

Разом з тим експерт зауважив, що не варто применшувати присутність і значення "кадировців", оскільки ті все ж таки можуть завдати певних неприємностей.

"У "Ахмат-Північ" непогані підрозділи безпілотників. Оператори БПЛА у них справді професійні. Решта - середньостатистичне м'ясо", - резюмував він.

Останні новини