3 липня 2024, 11:12

"Не варто посипати голову попелом", – Коваленко розповів, чому китайського дрона-камікадзе немає у РФ

Коваленко приділив увагу статті західної преси про новий дроне-камікадзе китайського виробництва Sunflower 200.

"Не варто посипати голову попелом", – Коваленко розповів, чому китайського дрона-камікадзе немає у РФ

Учора, 2 липня, низка західних ЗМІ поширила інформацію про те, що Китай спільно з РФ розробив новий дрон-камікадзе за аналогом з іранськими "Шахедами".

Сьогодні, 3 липня, військовий експерт Олександр Коваленко на своїй сторінці у соцмережі озвучив думку щодо цієї новини.

Він нагадав, що ще у серпні 2023 року Китай у рамках виставки "Армія - 2023" презентував дрон-камікадзе Sunflower 200. Зовні справді він схожий на "Шахед", але з найкращими характеристиками. Найголовніше, що його вага становила лише 175 кг замість 240 кг у іранського.

І тут Коваленко задався риторичним питанням: якщо такий дрон був створений ще рік тому, то чому він досі не озброєний у РФ; чому Москва його не застосовує проти України. Швидше за все, відповідь полягає у тому, що Китай поки що не постачає зброю РФ.

У травні 2024 року голова МО Британії Грант Шаппс заявив про те, що Пекін почав постачати РФ летальну зброю. Проте вже за вікном липень, а ми не бачимо на території України китайських танків, боєприпасів чи ПТРК.

Коваленко наголосив, що Китай – це не Сирія та не КНДР. Економіка країни залежить від експорту. Якщо Пекін почне постачати зброю до РФ, то Сі доведеться поставити хрест на економічному розвитку країни.

Найгірший сценарій не лише для України, а й Заходу – прямий військовий союз Москви та Пекіну, проте поки що історія таких спілок не фіксувала, тому поки що немає сенсу посипати голову попелом, а й чистку кулеметів ще ніхто не скасовував, закінчив свою думку Коваленко.

Раніше Bloomberg опублікували статтю про те, що Китай і РФ розробили новий дрон-камікадзе.

Нагадаємо, президент Фінляндії розповів, як Сі за допомогою одного дзвінка Путіну міг би покласти край війні в Україні.

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини