3 липня 2024, 13:37

Мєря – місто людожерів: історик Палій розповів про те, хто насправді у давнину жив на території РФ

Український історик Олександр Палій пролив світло на найбільший і найжахливіший секрет російської історії.

Мєря – місто людожерів: історик Палій розповів про те, хто насправді у давнину жив на території РФ

Росіяни дуже високо оцінюють роль історії у формуванні громадської думки. У зв'язку з цим вони часто перекручують історичні факти на свою користь, приписуючи собі чужі успіхи або навпаки навішуючи на інших власні гріхи. І цими іншими, як правило, є українці. Ось і Рогозін (сенатор РФ – ред.) нещодавно заговорив про людожерство стародавніх "укров", але український історик Олександр Палій "копнув" глибше цю тему та виявив разючий факт.

Виявляється, росіяни вже встигли пройтися англійською "Вікіпедією" та прибрати звідти всі першоджерела, які відсилають нас до давньої російської історії та чітко вказують на те, що Москва у незапам'ятні часи була містом людожерів, або антропофагів (грецькою).

Про це детально розповів Олександр Палій на своєму YouTube каналі.

"Уявіть собі, статейка в англійській "Вікіпедії" вже "підшаманена" московитами. Там уже немає жодного джерела. Ні Геродота, батька історії, ні Плінія Старшого, ні Амміана Марцелліна, ні апокрифічних творів, які дуже чітко розповідають про те, що на території Росії жили людожери", – заявив Палій.

Потім історик послався на слова Плінія Старшого, який говорив про те, що людожери жили на відстані десяти переходів за верхнім Дніпром.

"Порахуйте від Смоленська 800 км. Один кінний перехід становив 70 км на день. Порахуйте 70 км, і ви потрапите до Москви, у Залісся, де жили, власне кажучи, людожери", - пояснив експерт.

Відомості Геродота теж чітко вказують на те, що андрофаги – це давні московити, які, за словами батька історії, не мали ні правди, ні закону. Андрофаги – це кочівники, які носили одяг, дуже схожий на скіфський, але мова у них була особлива.

Олександр Палій послався не тільки на стародавніх істориків, але ще на одне цікаве джерело – апорифічний твір під назвою "Дії Андрія та Матвія у країні людожерів", який зберігся грецькою та латинською мовами.

"Процитую вам уривок: "На 30 день вони зібралися з'їсти апостола разом з іншими бранцями після висадки у міста антропофагів. Після багатьох перипетій і мук він, викликавши потоп, звернув людожерів до Христа, після чого залишив їх". Більш того, згідно з цим джерелом, з-під землі там почало текти якесь солоне море, солона вода. Напевно, ви знаєте, що під Москвою є величезне солоне озеро", – розповів Палій.

Але це ще не все. Назва міста людожерів у цьому джерелі й у латинських переробках читається як Мєрна, Мєрмена та Мєрмедона, тобто скрізь є корінь "мєрь". А мєря – це плем'я, з якого виросло спочатку Володимиро-Суздальське князівство, а потім і Московія, нагадав Палій. Згідно з твором про апостолів, Мєря – це столиця людожерів.

Історик кілька разів наголосив, що він поширює не "українську пропаганду", як можуть заявити (та заявляють) росіяни, а посилається на конкретні джерела, до того ж сам факт того, що росіяни прибрали з англійської "Вікіпедії" історичні відомості, які виставляють їх у непривабливому світлі, теж багато про що говорить.


Автор: Сеть

Останні новини