12 липня 2024, 08:08

Жданов розповів, як США "беруть на мушку" Путіна, застерігаючи від необачних дій: "Росія відповість"

Військовий експерт Олег Жданов повідомив про заходи безпеки, які збирається вжити колективний Захід.

Жданов розповів, як США "беруть на мушку" Путіна, застерігаючи від необачних дій: "Росія відповість"

Погрози Путіна НАТО не лякають, а підштовхують до конкретних дій, однією з яких буде розміщення крилатих ракет на території Німеччини, пояснив Олег Жданов. Водночас офіцер запасу ЗСУ зазначив, що РФ одразу ж відреагувала на цю інформацію, пообіцявши відповісти, але поки не зрозуміло, як і чим.

Про це Олег Жданов повідомив у черговому своєму аналітичному відео на каналі YouTube.

Від військового експерта спершу прозвучала цікава інформація щодо планів США: "Сполучені Штати вперше після закінчення холодної війни ухвалюють рішення про розміщення зброї дальнього радіусу дії у Німеччині. З 2026 року на території ФРН будуть крилаті ракети Tomahawk, зенітні ракети SM-6 і нещодавно розроблена гіперзвукова зброя. Вони, до речі, випробовують цю гіперзвукову зброю та, на відміну від РФ, вона досить непогано у них літає".

Потім Олег Жданов припустив, чим Росія відповість на плани США, що "сковують їхні рухи": "Дальність американських ракет (Tomahawk, зокрема) становить 2,5 тис. км. Це означає, що теоретично вони можуть долетіти навіть до Москви з території Німеччини. Природно, Росія у військовому ключі відповість на розміщення американських ракет у Німеччині. Про це вже заявив МЗС РФ. Подивимося, як вони дадуть відповідь. Знову будуть ганяти вздовж західних кордонів Російської Федерації системи "Тополь" або "Ярс", або інші ракетно-балістичні комплекси міжконтинентальні, тому що у них іншого нічого немає".


Автор: Олег Жданов

Останні новини