15 липня 2024, 15:50

Сазонов назвав найбільшу помилку на війні, за яку доводиться дорого платити: "Усе, крапка"

Політолог Кирило Сазонов пояснив, чому не варто недооцінювати противника та чим обернеться така помилка.

Сазонов назвав найбільшу помилку на війні, за яку доводиться дорого платити: "Усе, крапка"

Свій черговий пост Кирило Сазонов почав із важливої заяви: "Найбільша помилка на війні - вважати противника тупим або вважати, що він не вміє воювати. За такі помилки ланцюжок подій відразу та дуже короткий: висока ціна та рахунок до оплати. Усе, крапка".

Про це Кирило Сазонов написав у себе Telegram-каналі.

У своїй публікації боєць ЗСУ спробував розкрити ситуацію на фронті: "Коли ми говоримо, що, всупереч усім зусиллям, противник практично не просувається у районі Часова Яру, а під Торецьком його швидкість "півтори хати на тиждень" і все це з неймовірною ціною втрат, це правда, але правда і те, що противник теж це бачить і думає".

Кирило Сазонов пояснив, чому росіянам немає сенсу захоплювати Часів Яр: "Отже, якщо завтра Москва кине сюди, на Часів Яр і (або) Торецьк, усі резерви, усю авіацію та снаряди з КАБами, то вони нас вичавлять. Питання кількох тижнів. Вони вже кидали все на Авдіївку, стирали місто у нуль, несли шалені втрати, але заходили туди. Можна повторити і тут, але що це дасть Кремлю у сенсі політики? Велика перемога? Успіх? Взяття дорогою ціною міст, які так відразу не знайдеш навіть на карті Донецької області, не перемога. І на переговорах із Заходом як доказ своєї сили це не викладеш на стіл. Значить що? Значить потрібен інший масштаб, в інший спосіб".

Потім політолог попередив, який план може спробувати реалізувати Росія: "Вирішити політичну задачу Кремля може тільки великий і успішний котел, який реально призведе до великих втрат Сил оборони України та, з іншого боку, деморалізує тих, хто залишився, викличе шок у цивільних і зробить практично нереальним завданням мобілізацію. Усе, не потрібно бути військовим експертом і навіть закінчувати середню школу без трійок. Відкриваємо карту та дивимося, де та як можна зробити котел. Основні сили та резерви противника сконцентровані на Сході України. Ключове завдання - вийти на кордони Донецької області. Зі звичайною картою у руках усе очевидно".

"Мені здається очевидним, що вони не можуть не спробувати піти саме таким шляхом. Оточення такого масштабу дійсно змінює глобальну картинку війни та політичну ситуацію, а ми попереджені - значить озброєні", - підсумував доброволець ЗСУ.

Автор: Кирилл Сазонов

Останні новини