23 липня 2024, 13:50

"Антиросійське повстання на Донбасі", – лідер шахтарів "ДНР" розповів росіянам "незручну правду"

Васьковський в інтерв'ю одному з російських блогерів розповів, як саме Росія побудувала схему пограбування Донбасу.

Колаборант, що перейшов на бік Росії, через 10 років після початку окупації Донбасу визнається, що замість процвітання Москва принесла на Схід України злидні та розруху. Лідер так званої "профспілки шахтарів ДНР" Олександр Васьковський в інтерв'ю одному з російських блогерів розповів, як саме Росія побудувала схему пограбування Донбасу після 2014 року, коли окупаційна адміністрація РФ взяла промисловість регіону під свій контроль. Більше того, за його словами, Росія робить все можливе, щоб на Донбасі відбулося антиросійське повстання.

За його словами, росіяни почали за безцінь вивозити вугілля та метал. Частина підприємств була знищена та розпиляна на металобрухт, який також вивезли до Росії.

На визнання колаборанта звернув увагу український журналіст і блогер Денис Казанський, за словами якого саме для цього Росія і розв'язала війну: щоб пограбувати один із найбагатших регіонів України.

"За 8 років Донбас пограбували так, що шахтарі та металурги стали жебраками. З Донбасу вивозили вугілля, метал. Бородай, Сурков і ще низка людей в адміністрації президента сколотили цілі статки на цьому", - зізнався прихильник Росії Васьковський.

Ось для цього Росія і розв'язала всю цю війну. І "турбота про людей Донбасу" насправді виглядає саме так.

Раніше блогер розповів, як іде відновлення Маріуполя: донеччани у шоці записують обурені ролики.

Останні новини