24 липня 2024, 15:22

Байден одним рішенням переграв Трампа та російську агентуру – Ейдман

Джозеф Байден, оголосивши про свою неучасть у майбутніх президентських виборах у США, завдав удару і по конкуренту Дональду Трампу, і по Москві, вважає Ігор Ейдман.

Байден одним рішенням переграв Трампа та російську агентуру – Ейдман

Багато нервували та навіть злилися на (президента США – ред.) Байдена: чому він не знімає свою кандидатуру на користь молодшого, здоровішого й енергійнішого кандидата. Як ми були неправі.

Про це у своєму блозі пише відомий російський опозиціонер, соціолог Ігор Ейдман.

Свідомо чи інтуїтивно Байден переграв Трампа. Він зняв свою кандидатуру абсолютно вчасно, у найвигідніший для демократів момент: вже після з'їзду республіканців. Прямо по Леніну: вчора було рано, завтра буде пізно, а зараз якраз.

Республіканці провели свій з'їзд, оголосили віце-президента, напрямки та меседжі передвиборчої кампанії, виходячи з того, що суперником Трампа буде Байден. Однак старий Джо змішав їм карти, поламав сценарій, обнулив усі зусилля.

Республіканці побудували кампанію на хейтингу "старого" Байдена та на нестримному культі Трампа. Наразі все це не працює.

Республіканці отримали явно молодшого, ніж Трамп, демократичного конкурента. І всі зусилля з хейтингу Байдена пішли нанівець. Навпаки, розкручена тема старості кандидата тепер працює проти Трампа.

В умовах явної переваги Трампа над Байденом республіканці вирішили не морочитися складною грою та спробували просто консолідувати своїх виборців. Цим було продиктовано стратегію нестримного вихваляння Трампа та вибір одіозного віце-президента, не здатного розширити трампістський електорат (як це могла зробити Нікі Хейлі, наприклад).

Зміна Байдена на Харріс зробила перемогу Трампа лише за рахунок його відданих виборців абсолютно нереальною. Анекдотичний культ старого шахрая та його дірявого вуха, під знаком якого пройшов з'їзд республіканців, може лише відлякати нейтральних виборців.

Республіканці зараз, звичайно, переграли б ситуацію, зосередилися на інших темах, обрали іншу кандидатуру на посаду віце-президента. Але пізно: поїзд уже пішов, з'їзд закінчився. Старий Байден, відкривши карти в останній момент, позбавив своїх суперників можливості вчасно зробити правильний хід.

Байден зіпсував гру не лише республіканцям, а й російській агентурі, яка намагається під виглядом переговорів про мир примусити Україну до капітуляції. Ангажовані Кремлем капітулянти намагалися переконати українців йти на поступки Путіну, поки не прийшов до влади Трамп і ситуація для України не погіршилася. Наразі "шантаж Трампом" більше не працює. Шанси цього збитого льотчика повернутися до Білого дому зведено до мінімуму.

Нагадаємо, Харріс вперше обійшла Трампа у президентських опитуваннях і вирвалася вперед.

Ми також писали, що Трамп припустився великої помилки, яку виборці в США можуть не пробачити.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.


Автор: Игорь Эйдман

Останні новини