30 липня 2024, 22:09

'"Вже наступного року Путін не зможе продовжувати війну проти України", – Ейдман

У диктатора РФ Володимира Путіна закінчуються ресурси для агресії проти України, упевнений Ігор Ейдман.

Вже наступного року Путін не зможе продовжувати війну проти України так, як іде зараз, а вести війну інакше він не хоче та не вміє.

Про це у своєму блозі у Telegram пише відомий російський соціолог, опозиціонер Ігор Ейдман.

Війна стимулює розвиток відразу кількох процесів, згубних для російської сторони.

1. Ресурси економіки на межі вичерпання. Набіулліна (глава Центробанку Росії - ред.) заявила про максимальний за останні 16 років економічний перегрів. Як зазначають експерти, економіка працює на межі своїх можливостей, на зношування. Це не може довго тривати.

2. Дефіцит і дорожнеча "гарматного м'яса". Виплати контрактникам у регіонах досягли рекордних висот і зростають буквально від місяця до місяця, однак охочих піти на війну дедалі менше.

3. Західні розвідки свідчать, що у Росії закінчуються радянські запаси військової техніки. Вона не здатна компенсувати величезні втрати танків, БМП й артилерії.

4. Після того як США оголосили про вторинні санкції для банків інших країн, китайські банки почали повертати до Росії близько 80% переказів у юанях. Bloomberg пише, що платежі між Росією та Китаєм практично неможливі.

Таким чином, у Росії закінчуються економічні ресурси, "гарматне м'ясо" та зброя, а Китай більше не у змозі підтримувати її на плаву. Допомога Заходу Україні при цьому не припиняється та навіть у деяких напрямках зростає.

Виграти війну тими силами та ресурсами, які є зараз у російської влади, очевидно, неможливо, а радикально мобілізувати суспільство та вести тотальну війну у стилі Сталіна чи Гітлера Путін нездатний.

Здається, найлогічне, що могла б зробити у цій ситуації Росія, - це просити мир у України. Однак Путін блефує та намагається змусити саму Україну просити мирні переговори на російських умовах. Для цього проводиться спеціальна дезінформаційна операція… У ній беруть участь постаті різного масштабу: від Орбана (прем'єра Угорщини – ред.), Абрамовича (кремлівського олігарха – ред.) і деяких інших олігархів обох країн, до цілого хору українських й опозиційних російських блогерів і спікерів, що розганяють зрадницькі наративи про якусь міфічну поразку України у війні (якого й близько немає), про зраду Заходу (теж брехня), про неминучість у цій ситуації територіальних й інших поступок Кремлю.

Все просто. У Путіна зараз безпосередньо підгоряє. Ситуація з дефіцитом ресурсів і перегрівом економіки може бути критичною вже до початку наступного року. Силою зброї він перемогти у війні не у змозі, тому намагається розколоти та послабити Україну за допомогою маніпулятивних технологій.

Час для цього у нього обмежений - приблизно до нового року. Російська агентура запускає в український інформаційний простір чутку про неминучий мир у цей час. Проте вона готує не мир, а пастку для України.

Раніше Шарп назвав умову, за якої Путін погодиться повернути захоплені території.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.



Останні новини