31 липня 2024, 07:30

"Піщаної бурі не було, їх кинули", – Осєчкін розповів, хто насправді розгромив "Вагнер" у Малі

За розгромом у Малі російської ПВК "Вагнер" стоїть Міноборони РФ, упевнений російський правозахисник Володимир Осєчкін.

"Піщаної бурі не було, їх кинули", – Осєчкін розповів, хто насправді розгромив "Вагнер" у Малі

Події у Малі – це продовження знищення приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер". Бенефіціаром розгрому є російські військові.

Таку думку в ефірі "И грянул Грэм" висловив російський правозахисник, засновник Gulagu.net Володимир Осєчкін, передає Діалог.UA.

За його даними, у Малі було ліквідовано як мінімум два відділення 13-го штурмового загону "Вагнера". Попередньо знищено близько 80 найманців, у полон потрапили ще понад 15.

"Їх підставили. Хтось злив координати руху цієї колони. Вони потрапили у засідку та були розстріляні", - розповів Осєчкін.

Він спростував інформацію про те, що російська військова авіація не змогла прикрити "вагнерівців" через піщану бурю.

"Деякі паблики вкидали історію, що була нібито піщана буря, тому колона не мала прикриття з повітря. Це неправда. Жодної піщаної бурі у цей день там не було. Просто російська авіація, яку вони періодично викликали для прикриття, залишила їх віч-на-віч у цій ситуації", - розповів правозахисник.

Він упевнений, що за розгромом "Вагнера" у Малі стоять росіяни, точніше, функціонери Міноборони Росії, які зараз прибирають до рук весь бізнес цієї ПВК в Африці.

"Видно очевидні бенефіціари та замовники цієї "драми" в Африці на кордоні між Алжиром і Малі. Як ми розуміємо, на позиції, які раніше охоплював "Вагнер", (...) на все це фінансування, контракти, природні ресурси зараз приходить "Африканський корпус", інші проксі Міноборони... Підрозділи заходять на ті об'єкти, які раніше перебували під контролем "Вагнера". Ті, хто успадкував після смерті Пригожина активи, їх нині остаточно втрачають", - пояснив правозахисник.

Також, за його словами, путінський режим продовжує мститися ПВК за невдалий заколот улітку 2023 року.

"Бумеранг до "Вагнера" долетів... Розправа над ПВК триває. Тут проглядається почерк російських військових спецпідрозділів. "Вагнеровців" остаточно зливають. Настрої у найманців на мінорі. Вони нікому не потрібні, йде зачистка", - констатував Осєчкін.

Раніше повідомлялося, що росЗМІ звинувачують Україну у розгромі колони ПВК "Вагнер" у Малі.

Ми також писали, що "вагнерівець" розкрив деталі розгрому ПВК у Малі.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини