11 серпня 2024, 17:09

Портніков попередив росіян, що найцікавіше на них чекає попереду: "Це поки що..."

Публіцист Віталій Портніков вважає, що настане момент, коли ЗСУ почнуть бити по РФ західною зброєю.

Віталій Портніков запевнив, що СВО на території Росії тільки починається: "Навіть зараз, коли у Росії оголосили контртерористичну операцію на території одразу трьох областей, що межують з Україною, Бєлгородської, Курської та Брянської, як ми бачимо, це не страхує росіян від розширення театру бойових дій у Курській області. Таким чином, можна припустити, що цей театр бойових дій буде розширюватися і надалі, а це означає, що збільшуватимуться проблеми для РФ на її власній території".

Про це Віталій Портніков повідомив у своєму черговому відео на каналі YouTube.

Публіцист прокоментував заяву росіян про удар з повітря по території РФ: "У Росії говорять про масовану атаку України відразу на три російські регіони (Курську, Бєлгородську та Воронезьку область). Щоправда, якщо уважно подивитися на російські повідомлення про цю масовану атаку, то її не можна порівняти із масованою атакою самої Росії, яка відбувалася цієї ж ночі в Україні. Це тому, що українські можливості для масованої атаки по російських регіонах відрізняються від російських можливостей бомбардувати Україну”.

Потім політичний оглядач назвав момент, коли можливості ЗСУ збільшаться: "Ми розуміємо, що це поки що. Якщо Україна зможе розпоряджатися західною зброєю для ударів по російській території та знищення російських стратегічних об'єктів, звичайно, й обстрілів як мінімум прикордонних областей РФ буде набагато більше, ніж було дотепер. Те, що західні союзники України відреагували набагато спокійніше, ніж очікували не тільки у Москві, а й у Києві, на рейд ЗСУ на території Курської області, свідчить про зміну наративів щодо західних союзників України до подальшого розвитку військових дій на території РФ".


Раніше Портніков пояснив, чим для Путіна обернеться втрата контролю над Курською областю.

Останні новини