19 серпня 2024, 14:11

"Це кінець початку", – Галлямов пояснив, у якому глухому куті опинилася пропаганда РФ після подій на Курщині

Після того як ЗСУ захопили частину Курської області, російська пропаганда зіткнулася з серйозною дилемою.

Путінська пропаганда сьогодні має виконувати два взаємовиключні завдання: з одного боку, просувати тему "звірств нацистських окупантів", щоб контраст між Бучею та Суджею не виявився надто разючим; з іншого – не допустити перекидання російських військ із Донбасу на Курщину. Але якщо пропагандисти почнуть малювати картину масового насильства з боку бандерівців, то передислокації військових частин не уникнути.

Про це написав російський опозиційний політтехнолог Аббас Галлямов у своєму Telegram-каналі.

Схоже, путінська пропаганда справді опинилася у безвиході, адже без висвітлення "звірств" українських солдатів буде ще зрозуміліше, який бік у цій війні насправді цивілізований. Якщо ж почати педалювати тему жорстокості українців, то це посилить відчуття, що Путін "нас не захистив", і посилить запит суспільства на термінове відкликання військ з Донбасу та перекидання їх у Курську область (а лідер РФ дуже не хоче цього робити).

За словами Галлямова, коли якась політична сила постає перед безвиграшним вибором, це означає, що її час спливає. І у цьому контексті дуже доречна цитата Черчілля: "Це ще не кінець і навіть не початок кінця, але це вже кінець початку", - вважає політтехнолог.

Як повідомляв раніше Діалог.UA, Аббас Галлямов назвав конкретний практичний результат операції ЗСУ у Курській області: "Події показали світу неймовірну істину".

Ще трохи раніше Аббас Галлямов заявив, що українські війська застосували тактику скіфів на території РФ.

Останні новини