28 серпня 2024, 15:29

Курську область силою Путін повертати не буде: немає ресурсів – Ель Мюрид

Для відвоювання Курської області Кремлю потрібна нова хвиля мобілізації, на яку він не зважиться, вважає Ель Мюрид.

Курську область силою Путін повертати не буде: немає ресурсів – Ель Мюрид

Російська армія не у змозі відвоювати Курську область, значні території якої опинилися під контролем ЗСУ. Найімовірніше, силового звільнення цих земель взагалі не буде.

Таку думку у своєму блозі у Telegram висловив російський оглядач Ель Мюрид (Анатолій Несміян).

Він звернув увагу на те, що український наступ у Курській області триває вже місяць. Під контролем Збройних сил України опинилися близько 100 населених пунктів регіону. І відкинути українців назад у ЗС РФ не виходить.

"Ресурсів для вирішення одночасно двох завдань - просування на Донбасі й оборони Курської області (...) - у РФ уже немає", - розповів Мюрид.

Він зазначив, що для відвоювання Курщини Кремлю потрібно або зупиняти свій наступ на Донбасі, або оголошувати нову хвилю мобілізації. Обидва ці варіанти для влади РФ неприйнятні.

"Мобілізацію цивільних, найімовірніше, провести не вдасться. Це викличе дуже серйозні соціальні хвилювання", - повідомив російський блогер.

"Кадировців" у боях задіяти не представляється можливим, оскільки диктатор РФ Володимир Путін вважає їх своїм "особистим резервом"на випадок бунтів або заколоту.

"Щоправда, після заколоту Пригожина стало зрозуміло, що особливих надій на "піхотинців" немає, вони можуть "застрягти у пробці"... Але інших все одно немає", - зазначив Мюрид.

Він вважає, що Кремль просто залишить усе як є у Курській області. Головним завданням там для військ буде не відвоювання територій, а стримування подальшого наступу ЗСУ.


Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Эль Мюрид

Останні новини