4 вересня 2024, 15:33

Швець повідомив, навіщо Путіну насправді потрібний Донбас: "Скажу вам відверто"

Військовий експерт Юрій Швець нагадав про те, що Донецька та Луганська області мають цінні копалини.

Не так захоплення територій, але володіння надрами Донбасу може здаватися привабливим для Путіна, припустив Юрій Швець. У землі цього краю є родовища літію, що зараз дуже дорого коштує.

Про це Швець розповів у своєму черговому відео на каналі YouTube.

Військовий експерт заявив: "Скажу вам відверто: Донбас, як багато хто з вас, напевно, знає, це криниця всіляких корисних копалин і, зокрема, літію. Літій зараз на вагу золота. Крім цього, там ще й газ є, багато чого іншого".

"У Курську є ворони. Це, напевно, найбільше багатство цієї території. Так от, адекватний він чи ні, такий обмін Курської області на територію Донбасу, я не знаю. Ми чекаємо, що відбуватиметься, та сповнимося надії", - пояснив ексрозвідник.

Після цього Швець зазначив: "Те, що американці зараз ухвалюють рішення поставити ракети Jason, це свідчення того, що вони будуть з Україною до переможного кінця. Плюс я вам говорив з посиланням на інші джерела та аналітиків, що хід думок у Вашингтоні з урахуванням президентських виборів полягає у тому, що після них, якщо перемагає Харріс, у Байдена розв'язані руки, йому не треба вже думати про президентські вибори, от тоді він може робити все на повну котушку для історії. Це почнеться з листопада місяця. Є підстави для надії".


Останні новини