9 вересня 2024, 16:02

"Пам'ятаю, як Залужний говорив..." – Гончаренко назвав головну проблему нашої армії, та це не дефіцит людей

Головна проблема української армії – відсутність ідей, заявив народний депутат Олексій Гончаренко.

"Пам'ятаю, як Залужний говорив..." – Гончаренко назвав головну проблему нашої армії, та це не дефіцит людей

Стратегічна проблема ЗСУ зовсім не дефіцит особового складу, переконаний народний депутат і блогер Олексій Гончаренко. На думку політика, головна біда нашої армії полягає у відсутності ідей та орієнтації виключно на бойовий статут, який є продукцією радянського досвіду.

"ЗСУ - це молода армії. Це армія, яка фактично почала будуватися у 2014-му. І тут потрібен інший приклад", - написав Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Як зазначив депутат, у нас немає відповідей на базові питання, наприклад, як керувати армією? Як її забезпечувати? Як реагувати на нові виклики й адаптуватися під них?

"Пам'ятаю, як Залужний говорив: от не було зрозуміло, що відбувається. І потім він знайшов книжку "Прорив укріпленої смуги" 1941 року та зрозумів, яким чином діяти та в якій ситуації ми перебуваємо", - зазначив політик.

Проблема України та її армії полягає у тому, що у нас немає вивчення нашої війни як такої. Немає аналітичних центрів, які б опікувалися виключно цим напрямком. Але нам потрібно наситити наш простір такими інституціями, які зрештою знайдуть ідею та бачення доктрини як для розвитку ЗСУ, так і для майбутніх війн.

Ми не можемо сліпо довіряти західним військовим стратегіям, наголосив Гончаренко, тому що у нас інша ситуація й інше положення на карті. У світовому військовому мистецтві має вималюватися окрема військова українська доктрина. І над цим потрібно працювати, підсумував політик.

Як повідомляв раніше Діалог.UA, Олексій Гончаренко пояснив політичне значення Курської операції ЗСУ.

Автор: Алексей Гончаренко

Останні новини