10 вересня 2024, 13:11

Росіян вразив удар України по військових об'єктах у Москві: розкрився новий факт

У Росії зазначають, що українці демонструють гнучкість і мобільність своїх структур виробництва БПЛА, які, будучи децентралізованими, випереджають неповоротку машину російської бюрократії.

Росіян вразив удар України по військових об'єктах у Москві: розкрився новий факт

На росіян справила сильне враження нова атака безпілотників на Москву. Згідно з інформацією, вночі російську територію атакувало близько 150 БПЛА. Аналізуючи характер руйнувань і масовість нальоту, російський аналітик і блогер Анатолій Несміян зазначає тренд переваги України у розробленні безпілотників. Він наголошує, що Росії потрібно копіювати досвід України, проте це неможливо через повну централізацію всіх процесів у РФ.

За його словами, українці демонструють гнучкість і мобільність своїх структур, які, будучи децентралізованими, випереджають неповоротку машину російської бюрократії.

Несміян наголошує, що нальоти України стають все більш масованими та руйнівними, а самі БПЛА — дедалі технічнішими. При цьому на фронті Україна застосовує у рази більше дронів, і йдеться вже про чотири- та п'ятизначні числа.

"При цьому українське виробництво, модернізація та застосування дронів децентралізовані: їх проєктують, збирають, доводять до готовності у сотнях, а можливо, й тисячах місць. Російська система жорстко централізована, а тому зберігає традиційну негнучкість, ригідність і неймовірну консервативність, тож виник баланс: російські дрони потужніші та накривають усю територію України, але українських дронів дуже багато, та вони мають можливість динамічно нарощувати чисельність. Фактично всього лише за рік поодинокі далекі нальоти перетворилися на масовані. На черзі, як можна припустити, впровадження елементів штучного інтелекту і здатність ройового застосування дронів. При цьому створення російської системи ППО, здатної якось обмежувати діяльність українських дронів, в умовах тотальної централізації відставатиме від українських можливостей щоразу на багато кроків", - підкреслив він.

Російський експерт наголошує, що вихід для Росії лежить у такій самій децентралізації, коли приватні структури зможуть створювати дрони-мисливці, здатні до перехоплення дронів-нападників. Але прагнення російського режиму контролювати абсолютно таку ідею зарубає на корені.

"Тому поки кількох вохрівців з автоматами ще вистачає, але через якийсь час ефективність нападів неминуче зросте. Воюють не люди та воюють не озброєння — воюють організаційні структури. І на цьому етапі російська організація тримає паритет тільки за рахунок більшої ресурсності. Але структурно вона вже програє мобільнішим і гнучкішим оргструктурам, які демонструє Київ", — наголошує російський експерт.

Раніше Dialog.UA повідомляв, що в ніч на 10 вересня Москву атакували безпілотники, а в аеропортах Внуково та Домодєдово оголошено план "Ковер".

Автор: Эль Мюрид

Останні новини