14 вересня 2024, 09:56

Стерненко публічно звернувся до Зеленського після масованого удару РФ: "Бачення є"

Волонтер Сергій Стерненко закликав президента Володимира Зеленського звернути увагу на нестандартний метод боротьби з російськими "Шахедами".

Стерненко публічно звернувся до Зеленського після масованого удару РФ: "Бачення є"

Один із найвідоміших волонтерів України Сергій Стерненко виступив із відкритим зверненням до президента Володимира Зеленського. Він закликав його посприяти розробленню нестандартного методу боротьби з дронами-камікадзе РФ.

Звернення було опубліковано на каналі Стерненка у Telegram.

Уранці 14 вересня Зеленський повідомив, що вночі ЗС РФ випустили по Україні 76 дронів-камікадзе "Шахед", із них 72 вдалося збити системі ППО країни, 2 загубилися, а ще 2 повернулися на територію РФ.

"Нам потрібно більше можливостей для посилення повітряного щита, ППО та далекобійності, щоб захистити наших людей", - написав Зеленський.

Стерненко, реагуючи на цей допис, закликав президента посприяти розробленню дронів-мисливців на "Шахеди".

"Пане президенте, ми можемо суттєво посилити нашу ППО нестандартними рішеннями. "Шахеди" збиватимуть за допомогою дронів FPV", - написав волонтер.

Він уточнив, що розроблення такого дрона-мисливця може бути завершене вже до кінця року.

Він закликав залучити до розроблення технології іноземних партнерів, щоб прискорити процес.

"Ми можемо захистити багато життів. Можемо здешевити ліквідацію окупантів і зробити це дуже дешево в умовах важкої економічної ситуації. Потрібно працювати над цим із партнерами. Експертиза та бачення у нас є", - написав волонтер.

Раніше Dialog.UA повідомляв, що в Україні розроблено нестандартний метод боротьби з однією з головних загроз - дронами-розвідниками РФ. Окупанти почали сотнями втрачати свої "очі" в українському небі.

Тим часом Китай постачає Росії двигуни для нових дронів-камікадзе "Гарпія".

Автор: Сергей Стерненко

Останні новини