17 вересня 2024, 11:18

"Це прискорить крах армії РФ", – Коваленко про новий указ Путіна щодо війни

ВСУ вже зараз мають готуватися до того, що позиції ЗСУ штурмуватимуть численні людські ресурси, які потрібно знищувати не точково, а масово – касетними боєприпасами.

"Це прискорить крах армії РФ", – Коваленко про новий указ Путіна щодо війни

Путін підписав указ, збільшивши чисельність російської армії до 1,5 мільйона осіб, що еквівалентно 1875 БТГр із механізованими частинами. Однак у Росії немає необхідних танків і техніки для оснащення цих підрозділів. Техніка армії вже виснажена, та російські війська, швидше за все, будуть складатися переважно з піхоти з мінімальною механізованою підтримкою. Про це пише український військовий експерт Олександр Коваленко, коментуючи військовий указ Кремля.

За його словами, указ Путіна свідчить про виснаження запасів техніки й усвідомлення кризи, що насувається, у 2025 році, але такий підхід може лише прискорити крах російських збройних сил. Ні танків, ні іншої бронетехніки на таку кількість людей Росія не має.

"Такої кількості танків у Росії та близько немає, а такої кількості ББМ не було навіть у складі Радянської армії! Вже сьогодні російська армія зіткнулася з проблемами комплектації технікою, яка закінчується на складах, арсеналах й у центрах зберігання, де вона зберігалася з часів СРСР, тобто найближчим часом Росія воюватиме, у повному розумінні слова, маршовими батальйонами - батальйонами, що складаються виключно з піхоти з мінімальною комплектацією механізованою компонентою", - наголосив він.

У зв'язку з цим ЗСУ вже зараз мають готуватися до того, що позиції української армії штурмуватимуть численні людські ресурси, які потрібно знищувати не точково, а масово для економії боєприпасів і зниження ефективності кількісного чинника, тобто касетні боєприпаси та засоби, що працюють по площі, - це одне з рішень проблеми, що вимальовується, підкреслює він.

Ті ж FPV-дрони з категорії точкового удару все більше мають ставати об'ємно-детонувальними у повітрі над групами противника, насиченими вражаючими елементами, що розподіляються по площі.

"Указ Путіна про збільшення армії - це явна ознака вичерпання запасів техніки й усвідомлення кризи 2025 року, що насувається, пов'язаної з компенсацією механізованих втрат. Але при правильному підході рішення воювати кількістю лише прискорить крах ЗС РФ", - додає експерт.

Як повідомляв раніше Діалог.UA, Роман Світан пояснив, за якої умови Україна може легко ліквідувати російську армію на Донбасі.

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини