26 вересня 2024, 07:00

"Не відрізняється від делірійних повідомлень Медведєва", – Мюрид про нові ядерні загрози Путіна

Нова порція ядерних загроз диктатора РФ Володимира Путіна неспроможна та не справить особливого враження на ворогів, вважає Ель Мюрід.

"Не відрізняється від делірійних повідомлень Медведєва", – Мюрид про нові ядерні загрози Путіна

На тлі провалу випробувань ракети "Сармат" російський диктатор Володимир Путін несподівано вибухнув новою порцією ядерних загроз. Його пропозиція вкотре відредагувати ядерну доктрину Росії – це у чистому вигляді шантаж і не дуже вдалий.

Про це у своєму блозі у Telegram пише російський оглядач Анатолій Несміян (Ель Мюрід).

Путін вкотре намалював перед країнами Заходу свої "червоні лінії", намагаючись відмовити їх від рішення про застосування щодо Росії далекобійних ракет. І у нових загрозах немає нічого, до чого варто було б поставитися серйозно.

Справа утому, що використання ядерної зброї призведе до кардинального зростання ескалації конфлікту. На Заході раніше однозначно заявили, що у разі застосування Кремлем "червоної кнопки" у війні проти України всі військові об'єкти Росії будуть знищені конвенційною зброєю. Є сумніви, що влада Росії готова до такого розвитку ситуації.

"Чи готові на це кремлівські, сказати складно. Посилати на смерть мільйони та готовність померти самому - це дуже різні речі. Зазвичай усі, хто без здригання приносить у жертву інших, сам не горить бажанням йти на вівтар... Поки все, сказане на Раді безпеки, мало чим змістовно, відрізняється від делірійних постів Медведєва у "Телеграмі"", - розповів експерт. 

Він звернув увагу на те, що у своїх погрозах Путін вкотре вдався до дуже розмитих формулювань. А це дозволить йому будь-яку ситуацію трактувати як заманеться.

Особливий інтерес викликає заява Путіна про те, що підставою для "розгляду" можливості ядерного удару може бути "масований пуск" по цілях у Росії. Що мається на увазі під цим формулюванням, не зрозуміло. Точніше, очевидно, що торгаш Путін намагається створити собі простір для маневрів у "іграх" із Заходом.

"Розмитість загрози знецінює її. Вкотре хотіли налякати, а де боятися, не уточнили. Адже цирк у чистому вигляді", - написав Мюрид.

Раніше Dialog.UA повідомляв, що за даними Der Spiegel, Путін їздив до Монголії за благословенням шаманів на застосування ядерної зброї.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Автор: Эль Мюрид

Останні новини