26 вересня 2024, 12:20

"Без двосторонньої підтримки США ми програємо цю війну", – Олексій Гончаренко озвучив тривожний сигнал

Олексій Гончаренко переконаний, що ситуація у США для України зараз виглядає вкрай несприятливо через скасування важливими політиками зустрічей із Зеленським.

Президент України Володимир Зеленський зіткнувся із серйозними викликами під час свого візиту до США, опинившись у центрі уваги через звинувачення Дональда Трампа про можливе втручання у американську передвиборчу кампанію. Депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко висловив думку, що без ключових зустрічей з американськими лідерами цей візит може спричинити провал. Про це Гончаренко написав у Telegram.

На думку народного депутата, поточна ситуація у США є Україні вкрай несприятливою. Він наголосив, що якщо не вдасться провести зустрічі з такими ключовими фігурами, як кандидатом у президенти Дональдом Трампом чи спікером Палати представників Майком Джонсоном, візит Зеленського можна вважати провальним.

За його словами: "Без двопартійної підтримки США ми програємо цю вону".

Політик також розкритикував українське керівництво за відсутність чіткої стратегії у відносинах з Америкою, заявивши: "Знову виникає питання щодо якості кадрів. Як і в армії, коли у нас відсутні ідеї та стратегії, так і тут. Потрібна хороша аналітична інституція, яка могла б консультувати та допомагати у відносинах із США".

Контекст

Комітет Палати представників Конгресу США ініціював розслідування щодо недавнього візиту Зеленського на завод боєприпасів у Пенсільванії, який, на думку кандидата у президенти Дональда Трампа, може стосуватися передвиборної активності. Також з'явилися звинувачення у тому, що адміністрація президента Джо Байдена використала податкові кошти для фінансування цього візиту. У відповідь на обставини Джонсон направив листа з вимогою про відставку посла України в США Оксани Маркарової, що може посилити напруженість у двосторонніх відносинах.

Як раніше Dialog.UA повідомляв, Трамп заявив, що Зеленський робить кроки проти нього, а Джонсон вимагає звільнення посла України у США Маркарова.

Також нагадаємо, що спікер Джонсон не прийде на зустріч із Зеленським до Капітолію.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

Останні новини