30 вересня 2024, 15:47

Сазонов назвав нового "гравця", який може швидко зупинити Путіна: "Використовуючи свій вплив"

Політолог Кирило Сазонов пояснив, яку роль у війні України з Росією може зіграти Саудівська Аравія.

Якщо є хтось, хто здатен швидко зупинити Кремль і змусити Путіна закінчити війну в Україні, то це Саудівська Аравія, яка має вплив ще на низку країн Близького Сходу, повідомив Кирило Сазонов. Потім політолог додав, що ще більш переконливо звучатиме Саудівська Аравія, якщо вона об'єднає свої зусилля зі США, відкрито підтримуючи Україну.

Про це Кирило Сазонов розповів на своєму YouTube-каналі.

"Цікаву заяву зробив глава МЗС Саудівської Аравії, він же принц, тому що це королівство. Вона цікава не тим, що він заявив з приводу переговорів України та Росії, з приводу війни, а тим, що дійсно позиція Саудівської Аравії - це цікаво. Він каже, що треба зробити все, щоб урегулювати цю "кризу", припинити війну та зняти загрозу для світової безпеки. Природно, його турбує загроза для світової безпеки та бізнесу, а не ситуація тут", - повідомив боєць ЗСУ.

Після цього Кирило Сазонов наголосив на важливому нюансі: "Коли про це говорить Саудівська Аравія, так само як про це говорять Китай та Індія, то потрібно розуміти, що це цілком у їхніх силах, якщо вони захочуть зіграти на боці України, а не називатимуть це "кризою". Домовившись зі США, Саудівська Аравія, використовуючи свій вплив ще на низку близькосхідних держав, може просто обвалити ціни на нафту, несильно втративши у доходах, тому що у них собівартість нафти набагато нижча, ніж у Росії. Наситять ринок, витіснять конкурентів, зароблять грошей - ось і все. Тоді загроза світовій безпеці з боку Росії зникне сама".



Як раніше писав Dialog.UA,  Сазонов розповів про нелюдські плани Путіна щодо України перед початком війни.

Останні новини