3 жовтня 2024, 07:30

Яковина поділився по-справжньому поганою новиною, коментуючи небезпечну для України подію

Журналіст Іван Яковіна переконаний, що втрата Вугледару матиме серйозні наслідки для України.

Яковина поділився по-справжньому поганою новиною, коментуючи небезпечну для України подію

Іван Яковіна висловив свою точку зору щодо захоплення окупантами Вугледару: "Я неодноразово повторював цитату Джона Першінга, видатного американського генерала, який сказав, що солдати виграють битви, а війну виграють логістикою. Зараз росіяни отримали дуже серйозну логістичну перевагу у цьому районі, що для України, звісно, недобре".

Про це Іван Яковіна розповів на своєму YouTube-каналі.

Політичний оглядач пояснив, чому для України було так важливо утримати контроль над Вугледаром, а для росіян ще важливіше захопити це місто: "По суті, зараз Росія отримала можливість зібрати якесь серйозне угрупування військ у Приазов'ї та вже звідти рухатися, наприклад, на північ, наступати на центральні області України. З якого боку не подивися, втрата Вугледару – це по-справжньому погана новина".

"Що тут сказати можна? Намір росіян захопити Вугледар читався дуже давно. Навіть я, хоч не є військовим експертом, понад рік твердив, що росіяни не заспокояться, поки не захоплять Вугледар. Вони намагатимуться щосили це зробити, тому що для них це абсолютно ключове місто, суперважливе", - пролив світло на ситуацію з втратою Вугледау Іван Яковина.


Автор: Иван Яковина

Останні новини