5 жовтня 2024, 20:55

Шейтельман відповів на найскладніше питання про можливий компроміс для України: "Вам це не сподобається"

Михайло Шейтельман прокоментував слова Столтенберга про те, що Україна може бути прийнята до НАТО вже зараз.

Шейтельман відповів на найскладніше питання про можливий компроміс для України: "Вам це не сподобається"

Михайло Шейтельман розкрив суть озвученої колишнім генсеком НАТО пропозиції для України: "Про що йдеться? Йдеться про якийсь великий компроміс, під яким мають підписатися Україна, Росія та НАТО. За великим рахунком, три гравці. У чому полягає цей компроміс? Не поспішайте лаятися. Я розумію, що вам це не сподобається".

Про це Михайло Шейтельман розповів у своєму YouTube-каналі.

"Я говорю про обговорюваний зараз, як мені здається, компроміс, причому обговорюваний на найвищому рівні, принаймні між Америкою й Україною, що військові дії зупиняються на тій лінії фронту, яка є сьогодні. Після цього вся та територія України, яку контролює Україна, не через десять років, а просто зараз приймається до НАТО", - повідомив політолог.

Потім Михайло Шейтельман пояснив детальніше, що це означає: "Що означає "приймається до НАТО"? Це означає, що гарантії безпеки 5-го пункту договору НАТО починають поширюватися на цю частину території України, тобто якщо після цього Росія вистрілить у бік Покровська, то у відповідь уже битиме Шостий флот США або Сьомий. При цьому ніхто у світі не визнає окуповані території частиною Росії. Вони називаються "окуповані території", тобто ми до НАТО вступили цим "шматком", який вільний, ми гарантували безпеку цього "шматка" силами НАТО. Яке зобов'язання ми беремо на себе? Що ми не будемо силою повертати окуповані частини".



Як раніше повідомляв Dialog.UA, Шейтельман назвав тих, хто вже "виграв цю війну".

Нагадаємо, Шейтельман повідомив, як Китай і "соняшникова олія" можуть багато чого змінити для України.

Автор: Михаил Шейтельман

Останні новини