14 жовтня 2024, 19:05

Накі розповів, що насправді відбувається у Курській області: "Тут все інакше"

Політолог Майкл Накі вважає, що фронт у Курській області рухливий, тому ситуація змінюється постійно.

Майкл Накі пояснив, що ситуація на Курському плацдармі змінюється так швидко та стрімко, що ніхто не може з упевненістю сказати, під чиїм контролем той чи інший населений пункт.

Про це Майкл Накі розповів у своєму відео на каналі YouTube.

Політолог висловився про ситуацію на Курщині: "Як же все насправді? Насправді Курська область - це місце, де, на відміну від усієї іншої лінії фронту, триває маневрена війна. Що це означає? Це означає, що підрозділи постійно переміщуються, постійно б'ються один з одним, оточують, виходять з оточення, прориваються. Там якийсь просто невпинний рух з обох боків, тому чітко сказати, хто, де перебуває та що контролює, не можуть навіть люди з місць, тому що до кінця незрозуміло, хто куди просунувся за останні 10 хвилин".

При цьому Майкл Накі підкреслив: "На відміну від усього фронту, де російські війська наступають уже рік і просуваються приблизно на 100 м за півроку, тут усе інакше. Що можна точно сказати? Вони увірвалися у Зелений Шлях, там застали зненацька частину українських військ, розстріляли там дроноводів, після чого Україна прийшла до тями та почала робити контратаки,й у підсумку десь домоглася успіхів, а десь ні. У підсумку зараз сказати, хто, що контролює, просто неможливо".


Останні новини