25 серпня 2022, 10:33

"Війна перенесеться на територію Росії", – Фесенко дав прогноз на найближчі півроку

Володимир Фесенко озвучив можливі сценарії розвитку війни Росії проти України протягом найближчих шести місяців.

Український політолог Володимир Фесенко вважає, що існує два головні варіанти розвитку російсько-української війни у найближчому майбутньому. Якщо Україна отримає достатню кількість зброї та боєприпасів, то ми посилимо тиск на Росію та вичавлюватимемо росіян з нашої території крок за кроком. Але якщо військова допомога з боку Заходу виявиться недостатньою, то можливо стагнація, зависання. Про це експерт розповів в інтерв'ю Вадиму Герасимовичу для YouTube-каналу Politeka Online.

"Для нас у будь-якому випадку немає іншого виходу, як захищатися та давати відсіч російській агресії, а ось для Путіна є потенційні ризики, тому що переведення війни у ширші масштаби фактично означатиме, що війна перенесеться на територію самої Росії. Вона залучить до себе більше росіян, а це може посилити невдоволення та внутрішні суперечності у російському суспільстві. Рейтинги почнуть падати, а для Путіна це завжди дуже важливо", - пояснив Фесенко.

Крім того, політолог зазначив, що стагнація теж може зіграти не на руку російському президенту, адже "спецоперація", яка затягнулася, робитиме його становище все більш хитким не тільки на фронті, а й у самій Росії.

"Так що найближчі півроку будуть важкими, складними. Про це всі говорять. На нас чекає важка зима. І нам ще раз доведеться виявити терпіння, витримку, стійкість, мужність. Але ми не маємо іншого виходу, тому нам потрібно вистояти", – резюмував Володимир. Фесенко.

Нагадаємо, Володимир Фесенко описав процеси, які зараз відбуваються у Росії: "Тільки найзавзятіші путіноїди".

Також Володимир Фесенко озвучив терміни повномасштабного контрнаступу ЗСУ.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини