17 квітня 2023, 12:26

Ось відео, що пояснює, чому Гіркіна все ще не заарештовано, – Казанський

Під час одного з останніх ефірів Гіркін знову почав критикувати главу Кремля, проте дав зрозуміти, що скидати Путіна не можна.

Ось відео, що пояснює, чому Гіркіна все ще не заарештовано, – Казанський

Під час чергового ефіру про невдале вторгнення російської армії в Україну та його причини колишній ватажок "ДНР" і ексофіцер російських спецслужб Стрєлков-Гіркін зробив заяву, яка фактично пояснює, чому його, незважаючи на критику російської влади, досі не заарештували та він перебуває на свободі.

На ефір звернув увагу журналіст Денис Казанський, який опублікував фрагмент відео у своєму Telegram-каналі.

Гіркін знову почав критикувати главу Кремля, проте дав зрозуміти, що скидати Путіна не можна.

"Відео, що пояснює, чому Стрєлков-Гіркін усе ще на волі. Уся суть його риторики: бояри - зрадники, цар поганенький, але скидати його все одно не можна, бо замінити ніким. Решта ще гірші", - зазначив український журналіст.

За словами Казанського, Гіркін як досвідчений КДБістський провокатор, добре знає свою роботу, оскільки його риторика чітко потрапляє до цільової аудиторії так званих російських "розсерджених патріотів".

"Працює він на межі, викликаючи сказ у путіністів, але за червоні прапорці не заступає. Щоправда, практика показує, що навіть подібні керовані псевдоопозиційні рухи у періоди нестабільності можуть втрачати керованість і виходити з-під контролю, тож у разі якоїсь турбулентності Гіркін зі своєю компанією упоротих фанатиків цілком може бути самостійною силою. Мабуть, це розуміють інші структури, що конкурують, на кшталт Пригожина. Найімовірніше, саме вони й організували кримінальне переслідування, яке зараз починається проти Гіркіна", - підкреслив журналіст.

Тим часом сварки та розбірки між турбопатріотами й охоронцями у РФ набирають обертів, зазначають оглядачі.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!!

Автор: Денис Казанский

Останні новини