19 червня 2023, 11:07

"П'ятихатки – це не просто село", – Коваленко розповів про стратегічне значення населеного пункту

ЗСУ звільнили невелике село П'ятихатки на Запоріжжі, та це дуже велике досягнення, впевнений Олександр Коваленко.

"П'ятихатки – це не просто село", – Коваленко розповів про стратегічне значення населеного пункту

Сьогодні, 19 червня, в МО України офіційно підтвердили звільнення П'ятихаток від окупаційних військ. Учора цілий день тривала битва за цей, здавалося б, невеликий, але дуже важливий населений пункт.

Військовий експерт Олександр Коваленко на своїй сторінці у Telegram-каналі озвучив думку щодо важливості П'ятихаток у контрнаступі ЗСУ.

Село розташоване на трасі 0812, яка прямо веде до Василівки. Сам же населений пункт входить у трикутник опорної оборони ворога на лінії Василівка - Токмак - Мелітополь, тобто це одна з вершин трьох оборонних ліній ворога.

Також через П'ятихатки можна потрапити до Жереб'янки, а вже звідти на Захід чи Схід області.

П'ятихатки - це одне з опорних сіл першої лінії оборони. Звільнивши це село, ЗСУ вклинюються у лінію оборони ворога. У перспективі можна створити цілу низку загроз для інших опорних пунктів. Під час цих боїв було ліквідовано заступника комбата "Шторму. Осетії" Техова Айвенго.

Наприкінці Коваленко підкреслив, що саме село було звільнено трохи раніше, ніж про це повідомили у МО України, та це правильно.

Раніше українські захисники показали кадри зі звільнених П'ятихаток.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляють про прибуття до Мелітополя одного автобуса з "220-ми" окупантами, яких привезли з району П'ятихаток.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини