25 липня 2023, 12:09

"Вони можуть Рубльовку прикрити, а Москва – великий вокзал", – Світан розповів про можливості ППО РФ

Удар безпілотниками по Москві 24 липня військовий експерт Роман Світан оцінив на "відмінно", заявивши, що цілі були вражені.

"Вони можуть Рубльовку прикрити, а Москва – великий вокзал", – Світан розповів про можливості ППО РФ

Удар безпілотниками по Москві 24 липня досяг своїх цілей. Про це в ефірі телеканала "Прямий" заявив військовий експерт Роман Світан.

За його словами, точкові удари були спрямовані на критично важливі об'єкти Міноборони РФ.

"Можна нашим розвідникам, нашому ГУР поставити "відмінно" за добре виконану роботу. Будь-який штаб, будь-яка система керування - серйозний об'єкт. Його пошкодження призведе до втрати функціоналу, тому вони є одними з основних цілей, такі штаби, до того ж за старою чекістською звичкою вони не пішли далеко від КДБ, поруч із Міністерством оборони у сусідніх будинках, і розташовані ці всі штаби у підвалах, у закритих кімнатах. Це робота нашої розвідки виявити їх. І вони виконали завдання. Це штатна робота безпілотника, який знищив саме той осередок. Молодці, у серці дісталися російської столиці, красені", - сказав Світан.

Експерт також прокоментував роботу російської ППО, яка, за його словами, не здатна захистити навіть столицю РФ Москву.

"Москву легко атакувати за рахунок її площі, закрити її ППО практично неможливо. Свого часу Радянський Союз це намагався зробити трьома лініями оборони. Третя лінія проходила північним сходом України. Я служив у Конотопі - поруч стояли зенітно-ракетні комплекси, ми їх постійно облітали. Це була третя лінія оборони Москви. Вона не була круговою. У той час при СРСР вони це зробити не змогли, а куди зараз сучасній Росії! Це нереально. Вони можуть Рубльовку прикрити тільки, а Москва - це прохідний двір, великий вокзал", - сказав колишній військовий льотчик-випробувач.



Нагадаємо, журналіст-розслідувач Христо Грозєв перерахував об'єкти, по яких було завдано удару БПЛА у столиці РФ.

Також ми повідомляли, що ЗРК "Панцир" на даху Міноборони РФ у Москві не зміг збити український дрон, хоча перебував від точки удару менш ніж за 300 метрів.

Автор: Роман Свитан

Останні новини