1 серпня 2023, 08:14

Світан описав, як і навіщо "вагнерівці" будуть "намагатися прорвати кордон із Євросоюзом"

Військовий експерт Роман Світан припустив, що провокації на кордоні з Польщею з боку Білорусії точно будуть.

Світан описав, як і навіщо "вагнерівці" будуть "намагатися прорвати кордон із Євросоюзом"

На запитання телеведучого про те, наскільки ймовірним є те, що "вагнерівці" влаштують якісь провокації на кордоні однієї з країн НАТО, Роман Світан відповів коротко й однозначно: "Якщо вони туди йдуть, значить точно будуть щось придумувати". Полковник запасу ЗСУ переконаний, що метою гібридної війни з Польщею може бути не бажання розв'язати Третю світову, а необхідність знайти привід розпочати чергову мобілізацію у Росії.

Інтерв'ю Романа Свитана для "24 каналу" можна подивитися на YouTube.

Військовий експерт поділився своїми аргументами з приводу того, як можуть розвиватися події на білорусько-польському кордоні: "Провокації будуть дуже прості. У них є один механізм у Білорусії - емігранти. За допомогою біженців вони намагатимуться прорвати кордон з Євросоюзом у районі Польщі або у районі країн Балтії. Природно, "вагнерівці" можуть цьому допомагати".

Офіцер запасу ЗСУ озвучив можливі плани російської влади щодо нападу з території Білорусії на одну з країн Європи: "100 осіб - це рота, це приблизно десять диверсійно-розвідувальних груп. "Вагнерівці" там - це здебільшого ГРУшники, а ГРУшники - це ДРГ, тож вони можуть і готувати самі, і готувати певну кількість тих самих емігрантів, щоб спровокувати війська НАТО на відповідь".

Роман Світан розповів, з якою метою Путін може ризикнути та напасти на Польщу: "Їм потрібна відповідь для того, щоб підняти народ на мобілізацію. Їм однозначно потрібна буде мобілізація: без мобілізації до весни вони не зберуть достатню кількість військ, щоб утримувати держкордон з Україною в 1 тис. км. Це означає, що 200-300 тис. людей їм потрібно буде мобілізувати".

Раніше Світан спрогнозував, коли буде "кінець російської армії".

Тим часом Світан назвав двох світових політиків, зацікавлених у ракетному терорі України.

Нагадаємо, Світан розповів про українську зброю, яка долітає далі, ніж ракети Storm Shadow і SCALP.

Автор: Роман Свитан

Останні новини