10 серпня 2023, 11:21

На Куп'янському напрямку армія Путіна переслідує дві мети: Світан озвучив їх

Окупанти зосередили свої війська на Куп'янському напрямку у спробі видавити ЗСУ за річку Сіверський Донець, пояснив Світан.

На Куп'янському напрямку армія Путіна переслідує дві мети: Світан озвучив їх

Сьогодні, 10 серпня, військовий експерт Роман Світан озвучив свою думку щодо атак армії Путіна на Куп'янщині. Він не виключає, що своїми діями ворог намагається досягти одразу двох цілей: змусити Генштаб ЗСУ перекинути на цю ділянку фронту весь свій резерв, а також спробувати видавити українських захисників за річку.

Експерт вважає, що Куп'янський напрямок противник обрав невипадково, а від безвиході, заявив Світан в інтерв'ю Залмаєву.

Кремль вимагає якихось гучних перемог і успіхів. І тільки Куп'янський напрямок є тим єдиним, де армія Путіна може ще просуватися вперед.

Ба більше, своїми діями ворог хоче змусити перекинути весь резерв із Півдня України на цю ділянку фронту. Ще з 2022 року окупанти зосередили на Куп'янському напрямку чималу армію та військову техніку з метою розпочати новий наступ у 2023 році.

Щоб домогтися хоч якогось відчутного успіху, окупантам необхідно буде взяти Лиман. Однак, навіть незважаючи на 100-тисячну армію, домогтися поставленої мети буде дуже проблематично.

Світан підкреслив, що кількість не завжди означає якість. На Куп'янському напрямку ворог зібрав повну солянку, однак для широкомасштабних операцій такої кількості військ недостатньо, тим паче що ворогові доведеться форсувати одразу чотири річки: Оскіл, Сіверський Донець, Червону та Жеребець.

За словами Світана, позиційна війна на цій ділянці фронту триватиме щонайменше до вересня.

Зі слів командувача Сухопутних військ Сирського, на цій ділянці фронту ворог зосередив до 8 штурмових загонів "Шторм-Z".

Раніше у ЗСУ відповіли Заходу на критику повільного контрнаступу на Півдні України.

Нагадаємо, окупанти намагалися контратакувати позиції ЗСУ у районі Кліщіївки.

Автор: Роман Свитан

Останні новини