14 серпня 2023, 18:02

"Коли складеться несприятлива ситуація..." – Швець пояснив, навіщо насправді потрібен закон про ленд-ліз

Закон про ленд-ліз – це своєрідна гарантія здійснення військової допомоги США Україні, пояснив Юрій Швець.

"Коли складеться несприятлива ситуація..." – Швець пояснив, навіщо насправді потрібен закон про ленд-ліз

Новий закон про ленд-ліз ухвалено на основі аналогічного закону 1941 року за одним винятком: у законі 1941 року є сума, на яку можна поставляти озброєння, а у нинішньому цієї суми немає. За документами фінансової звітності не можна поставити відразу 2000 або 5000 танків. Потрібно мати суму, виділену на цю справу Конгресом. На підставі цієї суми укладаються контракти, та тоді під ці контракти купують зброю з підприємства ВПК або ж беруть з арсеналів Пентагону та відправляють Україні, тому, щоб наповнити ленд-ліз реальним змістом, Конгрес має ухвалювати пакети допомоги. Поки конгресмени роблять це добровільно, у ленд-лізі жодної необхідності немає, але щойно законодавці почнуть опиратися цьому, адміністрація нагадає про закон про ленд-ліз.

Про це розповів колишній радянський розвідник, економічний і військовий аналітик Юрій Швець на своєму YouTube-каналі.

У чому сенс ленд-лізу? Коли складеться несприятлива ситуація, що складається з двох частин (більша частина народу почне обурюватися та говорити, що не потрібно більше допомагати Україні воювати, а деякі політики почнуть вторити цьому), то американському керівництву допомагати все одно доведеться, оскільки закон про ленд-ліз до цього зобов'язує, пояснив аналітик.

"Зараз адміністрація просить у Конгресу: "Дайте, будь ласка, грошей". - Це робиться, виходячи з доброго ставлення американських законодавців до України. А коли вони перестануть погоджуватися, тоді адміністрація скаже Конгресу: "Хлопці, у нас є закон, ви за нього голосували, тому що він був спільний, розроблений у Конгресі і демократами, і республіканцями. Цей закон необхідно застосовувати, тож давайте припинимо міркування та це зробимо"", - прояснив ситуацію Швець.

Крім того, експерт заявив, що якби сьогодні застосовувався закон про ленд-ліз, то Україна отримала б таку саму кількість озброєнь, але була б за це ще й винна Америці (сьогодні ж вона нічого не винна).

Нагадаємо, Юрій Швець описав нову тактику ЗСУ, яка сформувалася буквально за останні тижні.

Раніше Юрій Швець заявив, що у ЗСУ на озброєнні вже є ракети, які б'ють далі, ніж ATACMS.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Юрий Швец

Останні новини