4 вересня 2023, 15:23

"Маховик запущено, та його вже не зупинити", – Черник заявив, що наближається подія світового масштабу

Міжнародна система, яка склалася після Другої світової війни, вже вичерпала себе, тому на зміну їй неминуче прийде новий світовий уклад.

"Маховик запущено, та його вже не зупинити", – Черник заявив, що наближається подія світового масштабу

Четверта міжнародна система (Ялтинсько-Потсдамська), що склалася за результатами Другої світової війни, зруйнована. У світі зараз немає жодних правил. Жодна з інституцій, за винятком НАТО (та й то з натяжкою) не працює, всі вони мертві. Існує тільки євроатлантичний (англосаксонський) світ, який ще називають Глобальною північчю, та великий Глобальний південь, який набагато більший за чисельністю людей, ніж перший.

Ми на старті, жодних правил немає. І, на жаль, п'ята міжнародна система не може створитися інакше, як за допомогою воєн: малих, середніх або однієї світової.

Таку думку висловив полковник запасу ЗСУ Петро Чернік в інтерв'ю Юлії Литвиненко, яке можна подивитися на YouTube-каналі "Фабрика новин".

За словами експерта, потрібно відходити від дихотомії Захід - Схід і від дихотомії капіталістичні країни - соціалістичні країни + країни третього світу, як це було за часів СРСР. Зараз існують два гігантські угруповання: Глобальний південь і Глобальна північ.

"На мій погляд, ми перебуваємо в умовному вересні 1939 року. Саме так, маховик запущено, і його вже не зупинити", - заявив Черник. 

Питання полягає лише у тому, як він прокрутиться та які будуть кінцеві результати. Але немає жодних сумнівів у тому, що п'ята міжнародна система неминуче буде побудована, тому що світ замкнувся на науково-технічній революції, яка триває з XVI століття.

Сьогоднішні події в Україні дуже сильно вплинуть на глобальні світові майданчики, та від нашої війни буде дуже багато залежати, зазначив аналітик.

Раніше Петро Черник заявив, що вересень буде дуже відповідальним місяцем для України, та пояснив чому.

Також Петро Черник озвучив єдиний спосіб, яким можна протидіяти нескінченному потоку "гарматного м'яса" з РФ.

Ще трохи раніше Петро Черник вказав на серйозний виклик для України, який ще попереду: "Ми маємо бути готові".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини