5 вересня 2023, 10:40

Мусієнко відреагував на слова Зеленського про те, що війна може закінчитися у 2023 році

Олександр Мусієнко погодився з думкою президента України про те, що війна може завершиться вже 2023 року, але за наявності кількох важливих умов.

Мусієнко відреагував на слова Зеленського про те, що війна може закінчитися у 2023 році

Президент України Володимир Зеленський у великому інтерв'ю португальському виданню RTP заявив, що війна може завершитися 2023 року, але за наявності трьох важливих умов. Це достатня підтримка світу, успіхи ЗСУ на полі бою та повний злам морального духу російських окупантів.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко погодився з думкою президента, більш детально проаналізувавши кожну з умов, необхідних для перемоги.

"Якщо ми говоримо про підтримку миру, то вона є. Звичайно, ми можемо говорити про те, що нам хотілося б більше та швидше, але загалом підтримка є і важливо її зберігати", - сказав військовий експерт в інтерв'ю Юрію Бібіку для YouTube-каналу "Фабрика новин".

За словами Мусієнка, зараз Україні важливо думати не тільки про примноження підтримки західних партнерів, а й про збереження тієї, яка вже є.

"Я думаю, більшість лідерів Західного світу розуміють, що з Путіним у тому стані, до якого він опускається, неможливо вести переговори. Як із ним говорити? На фені? Блатним жаргоном? Або змагатися у знанні вуличних приказок? Адже це абсолютно не рівень президента", - висловився експерт.

Фактор, що стосується просування на фронті, на думку Мусієнка, теж є. Звісно, все відбувається не так швидко, як багатьом уявлялося, але врешті-решт у цьому плані спостерігається позитивна динаміка.

Деморалізація росіян теж присутня, проте ще не на тому рівні, який давав би змогу говорити, що у них усе посипалося та вони взагалі втратили спроможність вести війну, зазначив військовий аналітик.

"Далі все залежатиме виключно від бойових дій, - сказав Мусіненко. - Теоретично завершення війни у 2023 році можливе, а практично це залежатиме від ситуації на полі бою та підтримки наших партнерів".

Раніше Олександр Мусієнко відповів на запитання, що хвилює українців: "Думаю, Зеленський саме це і мав на увазі".

Також Олександр Мусієнко попередив про велику небезпеку, до якої мають бути готові жителі України.

Ще трохи раніше Олександр Мусієнко назвав головну мету ударів армії РФ по Одесі.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Александр Мусиенко

Останні новини