21 вересня 2023, 09:57

"Це ще не оцінили оглядачі", – Піонтковський назвав історичну подію щодо війни в Україні

Промова Блінкена у Вищій дипломатичній школі Університету Джона Гопкінса – історична подія, яку ще не встигли оцінити належним чином, зазначив Піонтковський.

"Це ще не оцінили оглядачі", – Піонтковський назвав історичну подію щодо війни в Україні

13 вересня у Вищій дипломатичній школі Університету Джона Гопкінса держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що світ перебуває у моменті руйнування системи міжнародних відносин, яка склалася після холодної війни. За словами Блінкена, Росія порушила всі норми міжнародного права та США як лідер вільного світу зобов'язані зупинити агресію цієї країни.

Як вважає російський опозиціонер і політолог Андрій Піонтковський, який мешкає у Вашингтоні, це історичний виступ, який більшість оглядачів ще не встигли оцінити належним чином.

Про це експерт заявив під час бесіди з Марком Фейгіним, запис якої можна подивитися на YouTube-каналі ФЕЙГІН LIVE.

Цікаво, що до Генеральної Асамблеї ООН зберігалася певна інтрига у тому сенсі, чи залишиться Байден вірним тій високій планці, яку держсекретар США поставив своїм виступом 13 вересня.

"Моя відповідь дуже позитивна, - сказав Піонтковський. - Виступ Байдена був блискучим, і він показав, що промова Блінкена - це не його особиста імпровізація, а рішення та точка зору, яка взяла гору в американській адміністрації".

Нагадаємо, на засіданні ООН президент США Джозеф Байден закликав світову спільноту підтримати Україну, щоб уберегти себе від майбутньої агресії РФ, а також наголосив, що тільки Росія відповідальна за цю війну та тільки вона може негайно її завершити.

Нагадаємо, Андрій Піонтковський вказав на місто, деокупація якого ознаменує перелом у війні: "Вирок винесено".

Також Андрій Піонтковський назвав причину, через яку могли ліквідувати Пригожина: "Потрібен світлий образ..."

Раніше Андрій Піонтковський розповів про таємні переговори між США та РФ.

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини