9 жовтня 2023, 10:33

"Атмосфера сприяє..." – Галлямов відповів на запитання про російський слід у нападі ХАМАС на Ізраїль

Аббас Галлямов вважає, що РФ дуже вигідна війна Ізраїлю з ХАМАСом, але при цьому вона не причетна до цієї історії безпосередньо.

"Атмосфера сприяє..." – Галлямов відповів на запитання про російський слід у нападі ХАМАС на Ізраїль

Безумовно, Росії, з пропагандистського погляду, дуже вигідний напад ХАМАСу на Ізраїль, оскільки ця історія допомагає збити невдоволення, що зростає у самій РФ. Останнім часом серед росіян дедалі частіше стало виникати запитання: "Навіщо ми все це затіяли?" Але тепер путінська пропаганда каже: "Заспокойтеся, скрізь усі воюють, так влаштований світ".

Таку думку висловив російський опозиційний політтехнолог, колишній спічрайтер Путіна Аббас Галлямов в інтерв'ю Наталії Влащенко.

За словами експерта, коли Іран усе це затівав, то, звісно ж, припускав, що РФ не обурюватиметься, не втручатиметься та не намагатиметься завадити, а, навпаки, буде налаштована доброзичливо. Але сказати, що, не отримавши добро від Путіна, Іран не може собі такого дозволити, це явне перебільшення. Іран цілком самостійний гравець, а роль Росії на Близькому Сході досить невелика, зазначив Галлямов.

Також аналітик підкреслив, що Росія зараз дуже ослаблена та мало впливає на те, що відбувається у світі. "Я не бачу приводу шукати тут російську руку за того, що загалом РФ сприяє загальному погіршенню ситуації у світі", - підсумував Аббас Галлямов.

Нагадаємо, Петро Чернік назвав дві країни, які точно причетні до нападу ХАМАС на Ізраїль.

Раніше Ентоні Блінкен озвучив ймовірну причину вторгнення ХАМАС в Ізраїль.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Аббас Галлямов

Останні новини