12 жовтня 2023, 12:07

Топтання окупантів на одному місці – Коваленко про те, чому ЗС РФ не досягли жодної мети по Авдіївці

Окупанти заговорили про оточення Авдіївки, проте військовий експерт Коваленко з цим докорінно не згоден.

Пропагандисти Кремля спочатку анонсували "захоплення Києва за три дні", потім "Бахмут у котлі", а тепер говорять про "оточення Авдіївки".

Уже третій день поспіль пропагандисти стверджують, що найбільш укріплене місто на Сході України - Авдіївка. Нібито місто вже оточене. Український військовий експерт Олександр Коваленко дав свій прогноз ситуації навколо міста.

Однак наступ ЗС РФ розпочали свій наступ з утоплення у річці БРЕМ-1. Як наступ починаєш, так він і піде.

Експерт пригадав роботу маршала Миколи Огаркова, який ще 1979 року пророкував Радянській армії повний провал під час вторгнення в Афганістан. У своїй роботі він детально описав, що таке тактичне оточення.


А ось армія Путіна пішла у наступ на Авдіївському напрямку всіма силами, як в останній день. Коваленко відзначив війська 20-ї та 150-ї мотострілецької дивізії. З одного боку, противнику вдалося захопити низку позицій, але вони не відіграють великої ролі у загальній картині на Авдіївському напрямку.

Противник, який ішов у перших рядах, зазнав просто катастрофічних втрат. Експерти й аналітики ще ведуть підрахунки, але втрати є у кожному підрозділі ЗС РФ.

Найближчим часом МО РФ введе новий резерв у бій, і тільки тоді буде видно загальну картину.

Однак на південь і південний захід від Авдіївки армії Путіна не вдалося реалізувати жодного поставленого завдання. Одне з них - вихід до села Північне. Не вдалося ворогу перейти залізницю та вийти до Степового. Не вдалося встановити контроль і над трасою 0542, тобто при врахуванні всіх витрачених сил ворогу не вдалося досягти жодної з поставлених цілей.

Не виключено, що Кремль поставив перед МО РФ головне завдання до Нового року - захоплення Авдіївки, а отже атаки ЗС РФ не закінчаться, навіть якщо окупанти топтатимуться на одному місці.

Раніше аналітики з ISW повідомляли, що армія Путіна не зможе дуже близько підійти до Авдіївки.

Нагадаємо, ЗСУ знищили міст на трасі Горлівка - Ясинувата, що ускладнить логістику ворога, який атакує Авдіївку.

Останні новини