23 жовтня 2023, 13:54

"Це частина плану", – Клімкін відреагував на резонансну заяву Шрьодера про РФ та Україну

Заява Герхарда Шредера про мирні переговори між РФ і Україною, які нібито зірвали США, з'явилася не просто так, це частина путінського плану, заявив Клімкін.

"Це частина плану", – Клімкін відреагував на резонансну заяву Шрьодера про РФ та Україну

Днями ексканцлер Німеччини Герхард Шредер, відомий своєю дружбою з Путіним, в інтерв'ю німецькій газеті Berliner Zeitung зробив резонансну заяву. Політик повідомив, що США нібито зірвали мирні переговори між Україною та РФ, які відбувалися на початку повномасштабного вторгнення, а його, Шредера, Київ запрошував як посередника.

Своєю чергою, цю новину прокоментував колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю Василю Пехньо для YouTube-каналу "Фабрика новин".

"Я не впевнений, що між ними справжня щира дружба, - сказав політик. - Швидше, Путін Шредера використовує. Про це мені говорили, до речі, мої німецькі друзі. Але це вже їхня шредерівсько-путінська історія, нехай розбираються самі".

Потім Клімкін упевнено заявив, що сказане Шредером на сто відсотків зрежисовано. Це не просто так впало в інформаційний простір саме зараз і у такій формі, додав експерт.

"Ви напевно чули, що Путін говорив на своїй імпровізовано-підготовленій конференції після зустрічі з Сі Цзіньпіном. Він намагався донести думку, що начебто в Україні хтось хоче та думає про переговори, - нагадав ексміністр закордонних справ. - Однозначно, це частина одного сценарію. Шредер, звичайно, не впав із неба. Це частина плану".

Але Путін хоче не просто поставити війну на паузу. Він пристрасно бажає отримати бали на президентські вибори. Неспроста він зараз розвинув шалену публічну активність, якої раніше не було. Він їздить, фотографується, виступає та чого тільки не робить. "Тобто зараз у нього працює не тільки військова логіка та не тільки дипломатична, а й логіка російської внутрішньої політики", - пояснив Клімкін.

Нагадаємо, ексканцлер Німеччини Герхард Шредер вказав на фатальну помилку Москви.

Також Герхард Шредер озвучив п'ять пунктів "мирного плану" щодо України, який обговорювали 2022 року між РФ і Україною.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


Автор: Павел Климкин

Останні новини