30 жовтня 2023, 09:40

Пуски балістики по Одесі: Коваленко розповів, який комплекс ППО необхідний регіону

Давно противник не атакував Одесу ракетами "Онікс", проте сьогодні, 30 жовтня, це сталося, заявив Коваленко.

Пуски балістики по Одесі: Коваленко розповів, який комплекс ППО необхідний регіону

Понад місяць тому противник потривожив Одеську область протикорабельними ракетами "Онікс". Сьогодні вирішив знову завдати удару, але не вночі, а вранці.

Ворог прекрасно обізнаний, що на території Одещини немає ППО, здатних перехопити ракети "Онікс", написав військовий експерт Олександр Коваленко на своїй сторінці у Telegram-каналі.

Військовий експерт вкотре заявив, що вже не раз говорив на тему таких засобів ППО, як SAMP/T. Саме вони здатні захистити небо Одещини від "Оніксів".

Комплекс SAMP/T був створений на початку 2000-х років. На озброєнні стоять ракети типу Aster 30. Ба більше, комплекс оснащений РЛС Arabel великого радіусу дії. Такий комплекс здатний перехоплювати як балістику, так і надзвукові ракети.

Комплекс вражає ціль на висоті до 20 км.

Ще у грудні 2011 року комплекс зумів перехопити ізраїльську балістичну ракету Black Sparrow, а за рік і GQM-163 Coyote, яка імітує балістику, випущену з моря. На той момент це був єдиний випадок, коли європейський комплекс ППО перехопив надзвукову ракету, що летіла дуже низько над морем.

За словами Коваленка, за своїми технічними параметрами SAMP/T практично нічим не поступається американській системі Patriot, проте великий плюс - можливість перехоплювати ракети типу "Онікс".

У ЗМІ з'явилася інформація, що ворог атакував судноремонтний завод в Одесі балістикою, випущеною з території окупованого Криму.

Раніше ми повідомляли, що у ніч на 30 жовтня у небі над Дніпропетровщиною ППО перехопила дві ракети "Х-59".

Нагадаємо, Коваленко висловився про російський неонацизм на тлі антисемітських мітингів у Дагестані та Північному Кавказі.

Автор: Александр Коваленко (Злой Одессит)

Останні новини