30 жовтня 2023, 09:40

Пуски балістики по Одесі: Коваленко розповів, який комплекс ППО необхідний регіону

Давно противник не атакував Одесу ракетами "Онікс", проте сьогодні, 30 жовтня, це сталося, заявив Коваленко.

Понад місяць тому противник потривожив Одеську область протикорабельними ракетами "Онікс". Сьогодні вирішив знову завдати удару, але не вночі, а вранці.

Ворог прекрасно обізнаний, що на території Одещини немає ППО, здатних перехопити ракети "Онікс", написав військовий експерт Олександр Коваленко на своїй сторінці у Telegram-каналі.

Військовий експерт вкотре заявив, що вже не раз говорив на тему таких засобів ППО, як SAMP/T. Саме вони здатні захистити небо Одещини від "Оніксів".

Комплекс SAMP/T був створений на початку 2000-х років. На озброєнні стоять ракети типу Aster 30. Ба більше, комплекс оснащений РЛС Arabel великого радіусу дії. Такий комплекс здатний перехоплювати як балістику, так і надзвукові ракети.

Комплекс вражає ціль на висоті до 20 км.

Ще у грудні 2011 року комплекс зумів перехопити ізраїльську балістичну ракету Black Sparrow, а за рік і GQM-163 Coyote, яка імітує балістику, випущену з моря. На той момент це був єдиний випадок, коли європейський комплекс ППО перехопив надзвукову ракету, що летіла дуже низько над морем.

За словами Коваленка, за своїми технічними параметрами SAMP/T практично нічим не поступається американській системі Patriot, проте великий плюс - можливість перехоплювати ракети типу "Онікс".

У ЗМІ з'явилася інформація, що ворог атакував судноремонтний завод в Одесі балістикою, випущеною з території окупованого Криму.

Раніше ми повідомляли, що у ніч на 30 жовтня у небі над Дніпропетровщиною ППО перехопила дві ракети "Х-59".

Нагадаємо, Коваленко висловився про російський неонацизм на тлі антисемітських мітингів у Дагестані та Північному Кавказі.

Останні новини