2 листопада 2023, 11:33

"Ми стоїмо над прірвою", – Черник озвучив, як уникнути біди, що набагато більша, ніж Друга світова

Військовий експерт Петро Черник заявив, що людство зависло над прірвою та, за великим рахунком, долю всього світу вирішить Ізраїль.

Полковник запасу ЗСУ Петро Чернік, коментуючи ізраїльсько-палестинський конфлікт, зауважив, що він глибоко вивчав проблематику Ізраїлю та Палестини ще під час здобуття диплома зі спеціальності міжнародних відносин і дійшов власного кристалізованого висновку у цій темі.

"Проблематика боротьби арабів, які називають себе палестинцями, з ізраїльтянами - це проблема, яка не вирішується в історичному контексті. Вона тільки притихає, а потім знову розгорається, та так по колу. До якої точки розгоряння дійде зараз, я не знаю. Але виглядає так, що все рухається до найвищої точки. Чи може закипіти там велика регіональна війна, яка потім перейде у світову? Так, ми за півкроку до неї, а може, навіть і менше. Нога людства зависла над прірвою", - заявив Петро Чернік в інтерв'ю Юрію Бібіку для YouTube-каналу "Фабрика новин".

По-справжньому вгамувати це розгоряння можуть тільки домовленості між США та Китаєм, зазначив військовий експерт, тому він великі надії покладає на зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна у листопаді. Але є ще один шлях, набагато важливіший. Річ у тім, що світ вступив у другий раунд малих і середніх воєн. Й Ізраїль обов'язково братиме участь у третьому - сьомому раундах.

"Чим усе це закінчиться, на цю хвилину спрогнозувати не можу, - зізнався Черник. - Але нам дуже потрібно, щоб ізраїльтяни змогли впоратися зі своєю проблемою. Тоді це буде сигналом світовим тираніям, що демократії здатні битися. Якщо Ізраїль не впорається, то на світові демократії очікує таке випробування, що Друга світова війна може здатися нам квіточками".

Нагадаємо, Петро Черник озвучив неприємний для нас сценарій Путіна, який важливо не дозволити йому реалізувати.

Також Петро Черник заявив, що росіяни потрапили у стратегічну пастку: "Ворог не досяг цілей і вже не досягне".

Раніше Петро Черник натякнув, чим українцям запам'ятається ця осінь: "Думаю, це були передумови".


Останні новини